VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Vekil Özcan işçilere sahip çıktı

6 Ocak 2012

Dün Gerede'de içinde bulundukları çalışma şartlarını "bıçak kemiğe dayandı, yeter artık" diyerek protesto eden deri ...

Dün Gerede'de içinde bulundukları çalışma şartlarını "bıçak kemiğe dayandı, yeter artık" diyerek protesto eden deri işçilerinin gösterisine polis biber gazıyla müdahale etti. Yapılan sert müdahaleye direnen işçilerden 17’si gözaltına alındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’da işçileri yalnız bırakmadı.

Gerede Emniyet Müdürlüğü'nün önünde arkadaşlarının serbest bırakılması için bekleyen kalabalık, Ankara'dan işçilere destek için gelen Tanju Özcan'ı omuzlarına alarak, "Gerede seninle gurur duyuyor" sloganları attılar. Özcan, Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, Gerede Kaymakamı Arslan Yurt ve  İlçe Emniyet Müdürü Metin Şenol ile makamında görüştü. Özcan, işçilerin haklı bir takım talepleri olduğunu ve bunları seslendirmelerinin anayasal hakları olduğunu söyleyerek, gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılmasını talep etti. 

"Destekçiniz olacağım"

Daha sonra işçilere seslenen Özcan, “Olaysız dağılacağınıza ben kefil oldum. Arkadaşlarınız ifadelerinin ardından serbest bırakılacaklar. Ben onlar serbest kalıncaya kadar ilçeden gitmeyeceğim. Haklı davanızın sonuna kadar takipçisiyim. Cumartesi günü yapacağınız mitingde de yanınızda olacağım. Her koşulda haklı taleplerinizin destekçisi olacağım” diye konuştu.

 "İşçilerle çay içti"

Gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılmasının ardından, işçiler olaysız dağıldı. Gerede Cumhuriyet Parkı’na gelerek işçilerle çay içen Özcan, ilçe halkıyla da sohbet etti. Özcan, daha sonra işçilere, Cumartesi Günü yapılacak mitinge katılacağını açıklayarak, ilçeden alkışlarla ayrıldı.

1 yorum yapılmış
  • mert can
    5 Ocak 2012 • 13:00
    bir akp ye oyy vermış vatandaş olarak tanju beyi takdir ediyorum neden diger vekillerin sesi cıkmıyor yerimiz garanti diyemi...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.