VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Teşekkürler veliler!

3 Ocak 2012

Gölge adam gündemi bir anda sarstı... “Bu okulu bitiren…” başlıklı aidat rezaleti yazısı, veliler tarafından büyük ...

Gölge adam gündemi bir anda sarstı...

“Bu okulu bitiren…” başlıklı aidat rezaleti yazısı, veliler tarafından büyük ilgi gördü. Ancak habere destek yerine tepki geldi. Belki de haklılar. Neden haklı olduklarını da buyurun beraber anlatalım.

Öncelikle şunun bilinmesinde fayda var. Bizler okuyucu karşısına bu tip yayınlarla çıkarken, ne bir kurumu karalama ne de birilerine zarar vermek için satırlarımızı doldurmuyoruz. Bir eksiği gözler önüne sermeye çalıştık ve bunda haklı olduğumuz da ortaya çıktı.

Evet, geçen hafta Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda yaşananlardan bahsettik. “Rezalet” başlığı atmamızın asıl amacı da okulu karalamak, velileri ayağa kaldırmak değildi. Asıl rezaletin nerede olduğunu bulmaktı. Nitekim bunu da öğrenmiş olduk.

Velilerin bu yazıya tepki göstermesi “çaresizliğin” bir göstergesiydi. Sayın veliler, sanmayın ki sizin çocuğunuzun okuduğu okul bu tip masrafları sadece sizden alıyor. Siz ve sizin gibi yüzlerce ailenin bu masrafları ödemek zorunda kaldığını anlatmaya çalıştık. En basit örneği yine geçen hafta yaşandı. Bolu Anadolu Lisesi’nde öğrenciler ve öğretmenler okulun kaloriferleri yanmadığı için soğukta ders yapmak zorunda kaldılar. Yine bir başka okulda bundan üç yıl önce bütün öğrencilerden kişi başı 100 TL toplanarak (zorla alınmamak şartıyla) binanın kalebodurları döşetildi. Yine başka okulda, okul aidatı ödemeyen öğrenci diplomasını alamama sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı. Belki de bunun gibi daha birçok sıkıntı yaşanıyor.

Sizler sanmayın ki okullar sizden zorla para alıyor, sizi zorla mecbur ediyor. Siz sadece kendi çocuğunuz için bu masrafları karşılamak zorunda kalıyorsunuz. Neden mi?

-         Demek ki Bolu eğitim alanında yeterince destek alamıyor.

-         Okullara ayrılan katkı payları bu masrafların hepsini karşılamaya yetmiyor.

-         Bırakın velileri, okul müdürleri bile bazen velilerin topladığı paraya karışamıyor. Çünkü karışsa başı derde girecek. Çaresizce yardım bekliyor.

İşte yazılan “aidat rezaleti” neymiş diye soracak olursanız, “Bolu eğitim alanında yeterince destek alamıyor” demekmiş. Bunun da velilerimizin tepkisi sayesinde görmüş olduk. Bakın bir veli diyor ki, “Arkadaşım o okulda benim çocuğum okuyor. Ne yapayım. Para vermesem soğukta oturacak, para vermesem masası örtüsüz duracak, para vermesem projeksiyon cihazından ders işleyemeyecek” diyor. Çok haklı değil mi?

Umarım bize kızdığınız kadar ne anlatmak istediğimizi de şimdi daha iyi anlaşmışsınızdır. Bu tipleri eğitim yuvalarında çocuklarımızı yakından ilgilendiren bu olaylara duyarsız kalmadığınız için teşekkürler. Ayrıca, toplanan paralarında birilerinin cebine girmediği açık açık ortadadır. Çocuklarınız tertemiz masalarda otursun diye masa örtüsü alınmış, özel eşyalar için dolaplar yaptırılmış. Ve bunun gibi daha birçok çalışmaya imza atılmış. Veliler çocuğuna sahip çıkmış. Helal olsun, asıl devlet baba sizsiniz!

Hee, bir de duyarlılık demişken, sayın milletvekillerimizin de bu sese kulak vermesini istiyoruz. Milletvekilliği sadece gece yarısı zam paketi imzalamakla, baba ocağına gelip yüzlerce polisi peşine takıp turlamakla olmuyormuş demek ki. Destek istiyor vatandaş duyuyor musunuz! İşte eğitim gerçeği ortada…   

10 yorum yapılmış
  • veli
    2 Ocak 2012 • 13:00
    O tepkiler olmasaydı koskoca bir okulun yöneticilerini,öğretmenlerini ve milli eğitim müdürlüğünü zan altında bırakacak,gece gündüz okul için hiçbir art niyet göstermeden koşturan insanların soruşturma geçirmesine neden olacaktınız.Neden isim vererek yazdınız konuyu.Genel yazsaydınız.Son zamanlarda moda oldu zaten.Çocuk düşük not alır,okuldaki bir uygulamadan rahatsız olunur hemen çamur at izi kalsın politikası.Ama bence kurumlar örgütlenmeli ve gerçek dışı haberlere yüklü tazminat davaları açılmalıdır.Kalem tutan insanların hak yememsi gerekir.
  • yeşer eroğlu eskicioğlu
    2 Ocak 2012 • 13:00
    çocuğum o okulda okuyor. okulun ve öğretmenlerin verdiği tüm hizmetlerden çok memnunum. ve böyle bir konu yazılırken önce velilere danışılmalı diye düşünüyorum.bizim ülkemizde eğitimi ve insanları karalamak çok kolaydır. önemli olan çocuğunuzun nasıl eğitildiğidir. bence bunu araştırıp bunu yazmalısınız.
  • erkan14
    2 Ocak 2012 • 13:00
    Madem bir duyum aldınız böyle birşey var diye yazı yazmaya karar verdiniz neden o okula gidip neler olduğuna bakmıyorsunuz.Birilerine sorsanız bir idareciyle görüşseniz ne kaybederdiniz. Yazdıklarınız biz veliler ve öğretmenlerimizi derinden üzmüştür.Her kim olursa olsun bir haberin doğruluğu ispatlanmadan yayınlanması suçtur.
  • Sibel Özdemir
    2 Ocak 2012 • 13:00
    Bizim gibi velilerin tepkisi sayesinde siz de yazınızı olması gerektiği biçimiyle dile getirmeyi başarmışsınız. Umarız bundan sonra genel sıkıntıları dile getirirken özelleme yapmadan yazma başarısını gösterebilirsiniz.
  • Yusuf Şahin
    2 Ocak 2012 • 13:00
    Günümüzde her şey o kadar basit ve sığ ki...Ülkenin birinde biri bir gazeteciye bir şeyler söylüyor, o sözüm ona gazetecide, '' ooo süper'' deyip atlıyor.Sözüm ona haber yapıyor.Sonrada buna gazetecilik diyor.Gel zaman git zaman bakıyorki, işler öyle değilmiş, hatta tam aksiymiş.Sonrada yukarda yaptığı gibi kıvırmanın elli türünü sergiliyor.Sayın gazete imtiyaz sahibide yaptığının ne kadar basit ve düzeysiz olduğunu herkesin anladığının farkına varıyor. Aslında yayın ! hayatına yeni başlayan bir yayın organı! için büyük bir talihsizlik....Yada ilgi çekmenin diğer bir boyutumu.Nede olsa reklamın iyisi kötüsü olmaz ,değilmi?
  • melike gökbey
    3 Ocak 2012 • 13:00
    benim de bu çocuğum bo okulda okuyor ve ailecek çok memnunuz.madem bolu ya eğitim alanında yeteri kadar destek verilmediği için bu yazıyı yazdınız baştan bu şekilde diyebilirdiniz, bir okulu suçsuz yere karalamk kimsenin hakkı değil tamam mı?
  • v e l i
    3 Ocak 2012 • 13:00
    Evet moda oldu okullar öğrenciler üzerinden gazetecilik pirimi yapmak. Sizde öyle yaptınız. 1. Çocuğunu minderde oturtmak isteyen oturtur sanane. Bunuda mı devlet pacak 2. Sen hiç gitmeyi düşündün mü okula işin aslı ne 3. yorum yazmaya bile değmez TURBAN soru önergesini türban a bağlayan bir yerel gazetecilik anlayışıyla karşı karşıyayız. YAZIK SİZE. önemli not: Bolu Anadolu Lisesinin kaloriferleri sadece 1 gün yanmadı buda kapak
  • .,...
    5 Ocak 2012 • 13:00
    Sayın gölge adam dansöz gibi kıvırtmayın yaptığınızın veya doğrularınızın arkasında durun.Sen biliyormusun;Anayasanın 42.maddesi ne der?İlköğretim mecburidir ve parasızdır.Devlet okulların tüm masraflarını karşılamak zorundadır.Hiç bir veli okula para vermek zorunda değildir.Sosyal devletsek eğer Eğitimin parasız nitelikli olması gerekir.Hiç bir okul müdürünün para toplaması yasal değildir.Benim devletim okullarımızın ve diğer kurumlarımızın gereksinimlerini karşılayacak güçtedir.Yeter ki kaynaklar doğru yerde kullanılsın.Kendi hobilerini karşılamak amacıyla velilerden para toplayan ve toplattıran tüm okul müdürlerini ve kurum yetkililerini kınıyorum.Devleti acizmiş gibi gösterenleri kınıyorum.Bu ülkenin kaynakları hepimize yeter de artar bile.O serzenişte bulunan veli hiçte haklı değil.Okulun masraflarını karşılayacak veliler değil devlettir.Bizler ödediğimiz vergilerle okulların masraflarını karşılıyoruz zaten.Sizleri böyle bir düşünceye yöneltenler utansın.Yazık..Çoook yazıkkk..
  • mert dogan
    9 Ocak 2012 • 13:00
    bu kadar cahillik ancak bu kadar olur.coban bile gazete cıkarıyorsa ne demek düser siz düşünün.
  • Fatih Erdoğdu
    28 Şubat 2012 • 13:00
    Bir devleti ve milleti ayakta tutan ve ileri götüren saç ayaklarından birisi sağlık diğeri de eğitimdir. Sağlık sektörü için doğru yanlış bir sürü haber yapıldı ve yeteri kadar yıpratıldı. Sıra eğitime geldi galiba... Yukarıdaki yazınızda eğitimde Bolu'nun yeteri kadar destek alamadığınızı iddaa ediyorsunuz. Tüm ülke ve Bolu' da yeni okulların yapıldığını, yenilendiğini, binlerce öğretmen atanası yapıldığını, temel eğitim kitaplarının bedelsiz verildiğini, Fatih projesini bilmiyorsanız paylaşmış olayım. Veliler çocuklarının rahatı için minder yaptırmış , para toplanmış... Velilere söyleyelim de bu tür ekstra istekleri için devlete başvursun da cebinden para çıkmasın!... Acaba bu haberi yazarken gerçekliğini ne kadar araştırdınız bilemiyorum. Ama eğer yeteri araştırmayı yapsaydınız ne bu yazıyı yazar ne velilerden bu kadar tepki alırdınız ne de okul personel ve yöneticilerini zan altında bırakırdınız. Bu habere verdiğiniz önemi aynı okulun aldığı ISO9001 için verseydiniz takdirden başka birşey kazanmazdınız...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.