VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

Aç kalan yabani hayvanlar için yem bırakıldı

30 Aralık 2011

Bolu Orman Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Abant'ta kar nedeniyle aç kalan yabani hayvanlar için yem ...

Bolu Orman Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Abant'ta kar nedeniyle aç kalan yabani hayvanlar için yem bıraktı.

Alınan bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9'uncu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Bolu Şube Müdürlüğü ekipleri, Abant Tabiat Parkı Çayırbıçkı ve Asman Çayır yaylarında kar kalınlığının 25 santimetre ulaşması nedeniyle çok sayıda yaban hayvanın yem bulmakta zorlandığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine ekipler, Abant Tabiat Parkı Çayırbıçkı ve Asman Çayır yaylarında yaşadığı belirtilen geyik ve karacaların yemesi için kar motoru ile yem bıraktı. Ekipler, yem bırakma esnasında zaman zaman yabani hayvanlarla da karşılaştı.

Orman Muhafaza memuru Mustafa Sezkin, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, ekip olarak yoğun kış şartlarında havaların soğuk gittiğini, hayvanların yem bulmakta zorlandıklarını belirterek, doğanın buz tuttuğu bu dönemlerde yaban hayatı geliştirme sahalarında bu tür yemleme çalışmalarını yaptıklarını ifade etti.

Yemleme çalışmalarında periyodik olarak devam ettirdiklerini ifade eden Sezkin, "Su kenarında bulunan kuşlara da yem bırakacağız. Geçtiğimiz Çarşamba günü Yedigöller bölgesine yemleme çalışması yaptık. Bugünde Abant'ta Geyik ve Karacaları yemleme çalışması yapıyoruz. Elimizde bir ton yemimiz vardı. 600 Kiloyu Yedigöller'e bırakmıştık. 400 kilo yemi de Abant'a bırakıyoruz. Çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.