BOLU TURİZMİ BİTME NOKTASINA GELDİ.... TURİZMCİLER ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEYECEK

.............................

BOLU TURİZMİ BİTME NOKTASINA GELDİ.... TURİZMCİLER ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEYECEK
Paylaş
A-A+ Paylaş

Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de çıkan yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında Bolu turizmi çökme noktasına geldi. Yerli ve yabancı turistler Bolu’yu tercih etmezken, otellerde doluluk oranı yüzde 20’lere kadar düştü. Bolulu turizmciler yaşanan sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceği belirtildi.

Bolu’daki turizm sektörü temsilcilerinin, yaşanan sorunlar nedeniyle Türk Mutfağı Haftası’na destek vermeyecekleri öğrenildi. Otellerin boş kaldığı ve durumun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletileceği öğrenildi. 

34 KONAKLAMA TESİSİNİN FAALİYETİNE SON VERİLDİ

Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen Grand Kartal Otel yangını faciası sonrası, kentte başlayan otel denetimlerinde, 34 konaklama tesisinin faaliyetine son verilmişti. Turizm sektörü temsilcilerinden alınan bilgilere göre, Bolu’da gerçekleştirilen otel denetimlerinin farklı yönlere çekildiği dile getirilmişti. 

TURİZMCİLER DESTEK VERMEYECEK

Bolu’daki turizm sektöründe kriz sürerken, yeni bir gelişme yaşandı. Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından mayıs ayında gerçekleştirilecek Türk Mutfağı Haftası programına, turizm temsilcilerinin destek vermeyeceği öğrenildi. 

TURİSTLERİN BOLU’YA İLGİSİ AZALDI

Bolu’daki otellerde doluluk oranlarının yüzde 20 seviyesine kadar inerken, yerli ve yabancı turistlerin Bolu’ya ilgisini yitirdiği bildiriliyor. Yaşanan sorunların, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a direkt iletileceği öğrenildi. Bolu’daki sektör temsilcileri dosya hazırladı. Dosyanın bakan yardımcıları aracılığıyla Cumhurbaşkanı’na ulaştırılacağı öğrenildi.

Turizmciler, bu süreçte hem maddi hem manevi anlamda büyük yıpranma yaşadıklarını ifade ediyor. Özellikle ekonomik sıkıntılar nedeniyle otellerde işten çıkarmaların arttığı ve sektörde ciddi bir istihdam kaybı yaşandığı dile getiriliyor.

Kaynak: Köroğlu Gazetesi

2 yorum yapılmış

  • Sebenli (1 yıl önce)
    Erduvan , Erduvan , Erduvan
    0
    0
    Yanıtla
  • Akkkkk (1 yıl önce)
    Bataklar 10 bın alıyodunuz
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.