8 Ocak 2025 |
Bolu’daki esnaflar, Suriyelilerle ilgili açıklamaları nedeniyle Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma açılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a desteklerini açıkladı. Açılan soruşturmaya tepki göstermek amacıyla il ve ilçelerdeki esnaf odaları başkanları ile Özcan’ı ziyaret eden Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Tahir Gayret, “Bu açılan soruşturmayı kabul etmiyoruz. Sizin ırkçılık yaptığınıza asla inanmıyoruz. Tek düşündüğünüz ilimizdi. O nedenle Bolulu olarak sizinle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Bize düşen bir görev varsa her zaman yanınızdayız.” dedi.
BESOB Başkanı Tahir Gayret, beraberindeki il ve ilçelerdeki esnaf odaları başkanlarıyla birlikte, hafta sonu bir YouTube programında Suriyelilerle ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturma açılan Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ziyaret etti. Tüm esnaf temsilcilerinin hazır bulunduğu bu ziyarette esnaflar, açılan soruşturmayı kınayarak Özcan’a desteklerini dile getirdi.
Bolu esnafı adına konuşan BESOB Başkanı Tahir Gayret, Özcan’ın attığı adımların ırkçılıkla bir ilgisi olmadığını ve tamamen Bolu’yu düşünerek hareket ettiğini ifade etti. Gayret, açıklamalarında şunları söyledi:
“Dün de yanınızdaydık, bugün de yanınızdayız”
“Bolu ve esnafımız için yabancı uyruklularla ilgili bugüne kadar yaptığınız bütün konularda dün de yanınızdaydık, bugün de yanınızdayız. Sizin yaptığınız, kişisel bir olay değildi; sadece Bolu için yapıldı. Biz bunun bilincindeyiz. Bu açılan soruşturmayı kabul etmiyoruz. Bolu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı il ve ilçe odaları başkanlarımızla birlikte bugün bu konuda yanınızda olduğumuzu bilmeniz için geldik. Biz tekrar teşekkür ediyoruz. Sizin ırkçılık yaptığınıza asla inanmıyoruz. Tek düşündüğünüz ilimizdi. O nedenle Bolulu olarak sizinle gurur duyuyoruz. İyi ki varsınız. Bize düşen bir görev varsa her zaman yanınızdayız.”