KAÇAK YAPILAR İÇİN YIKIM KARARI ÇIKTI

..........................................................

KAÇAK YAPILAR İÇİN YIKIM KARARI ÇIKTI
Paylaş
A-A+ Paylaş

Bolu İl Özel İdaresi, Göynük ilçesinde bulunan Çubuk Gölü çevresindeki kaçak yapılaşmaya dur demek için harekete geçti. Kaçak yapılar için yıkım kararı çıktı. Yapı sahiplerine ruhsatsız yapıları yıkmaları için 30 günlük süre verildi. 

Sakin şehir unvanıyla bilinen  Göynük ilçesindeki Çubuk Gölü çevresinde, yapı kontrol ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda ruhsatsız yapılaşma tespit edildi. Yapılan değerlendirmeler sonrası, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 42. ve 32. maddeleri kapsamında harekete geçildi. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli başkanlığında toplanan İl Encümeni, Göynük ilçesinde bulunan Çubuk Gölü çevresinde bulunan ruhsatsız yapılar için yıkım kararı aldı.

YIKIM KARARI VERİLEN YAPILAR

Encümen kararına göre, Çubuk Köyü’nde yer alan dört farklı yapı yıkılacak. Yıkım kararı alınan yapılar arasında İ.T.’ye ait Göynük İlçesi, Çubuk Köyü 109 ada, 16 parseldeki yapı, T.B.’ye ait konteyner yapı (103 ada, 4 parsel), E.K.’ya ait 142 ada, 1 parseldeki yapı ve A.Ö.’ye ait 103 ada, 9 parseldeki yapı bulunuyor.

30 GÜN SÜRE TANINDI

Yapı sahiplerine, ruhsatsız yapıları yıkmaları için 30 günlük süre verildi. Bu süre zarfında herhangi bir işlem yapılmaması durumunda, yıkım işlemleri İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek. Yıkım masrafları ise %20 fazlasıyla yapı sahiplerinden tahsil edilecek. Ayrıca, ilgili şahıslara idari para cezası da uygulandı.

ÇUBUK GÖLÜ KORUMA ALTINDA

Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, alınan kararların bölgenin doğal yapısını koruma amacı taşıdığını belirtti. Köstereli, “Çubuk Gölü, Göynük’ün en değerli doğal miraslarından biri. Bu tür kaçak yapılaşmalar, hem doğaya zarar veriyor hem de bölgenin sakin şehir kimliğine gölge düşürüyor. Bu tür girişimlere karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz” dedi.

2 yorum yapılmış

  • Lokmankose (1 yıl önce)
    Deprem olunca insanların gideceği yer bag evleridir yıkılmasına karşıyım ama devlet arazisine yapılırsa yıkılmasından yanayım kendi arazisine konteyniri kaldır demeleri utanç vericidir
    0
    0
    Yanıtla
  • MURATENOL (1 yıl önce)
    Kime göre neye göre bahsedilen yapılar Toprak arazisi kime ait bu yapılar yapılırken il özel idare ya da ilçe Yapı dene tim Hiç mi kimse görmedi yapıldıktan sonra mı kaçak yapı oluyor yapılırken görmedik ye yapıldıktan sonra Ruhsat yok ya ver yada yık. Yapılan bu evlere şahsi olarak ben de tasnif etmiyorum ama kuralına göre oynamak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.