“SAĞLIKTA ŞİDDETE EN AĞIR CEZALAR VERİLMELİDİR”

.............................................

“SAĞLIKTA ŞİDDETE EN AĞIR CEZALAR VERİLMELİDİR”
Paylaş
A-A+ Paylaş

Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Temsilcisi Furkan Özübek, Bolu’da 112 çalışanlarının hasta tarafından saldırıya uğradığını iddia ederek açıklamada bulundu. Özübek, “Sağlıkta şiddete en ağır cezalar verilmedilir.” dedi. 

Dün Gölyüzü Mahallesi’nde gerçekleşen olayda iddiaya göre, bir hasta olay yerine gelen 112 çalışanlarını darp etti.  Darp edilen sağlık çalışanları 3 günlük rapor aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Temsilcisi Furkan Özübek, “112 çalışanlarımız bir hasta tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmişler ve 3 günlük rapor almışlardır. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz.  Saldırganın en ağır cezayı almasını istiyoruz.” dedi. 

Sağlıkta şiddete ağır cezaların verilmesini istediklerini belirten Özübek’in açıklaması şu şekilde:  

“Sağlıkta şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini görüyoruz.  

Dünde 112 çalışanlarımız bir hasta tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmişler ve 3 günlük rapor almışlardır. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz.  Saldırganın en ağır cezayı almasını istiyoruz.  

Vicdanını kaybetmiş, zerre insanlıktan nasibini almamışlara gösterilen her toleransın sağlıkta şiddetin daha da arttıracağı bilinen ve yaşanılan bir gerçektir.  

Türk Sağlık-Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi gerekenleri, bu konudaki çözüm önerilerimizi ısrarla dile getirmeye devam edeceğiz.  

Bir kez daha ifade ediyoruz; 

Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. 

Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir.   

Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında  İstinasız tutuklu yargılama ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi önlemler acilen hayata geçmelidir. 

Şiddeti önlemenin yolu da bu düzenlemeleri uygulamak  ve  asla taviz vermemekten geçmektedir. Hiç kimseyi ayırt etmeden bu çirkinliği, vahşeti gerçekleştirene hak ettiği ceza verilmelidir 

Aksi takdirde ne yazık ki şiddetin önlenmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının yaşadıklarına bir son verilmesinin başka bir çaresi yoktur. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır.”

5 yorum yapılmış

  • Haydar (1 yıl önce)
    Sağlık çalışanları insan üstü enerji ve emek harcıyorlar. Özveri ile çalışıyorlar hiç bir meslek grubu şiddeti hak etmiyor Sağlıkçılar hiç haketmiyor sağlıkçılarda suçu arayan yorumlara bakıyorum çok üzülüyorum. Her hastaya ayıracakları zaman dilimi çok az. Ona rağmen ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar karşılığında biraz saygı lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramizbaba (1 yıl önce)
    Şiddeti savunmıyorum ancak karşı tarafıda dinlemek lazım. Olayı çarpıtabilirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ukalalar (1 yıl önce)
    Memleketten herkes doktordan daha doktor. Neyin nasıl tedavi edileceğini bizim vatandaşımız daha iyi biliyor. Acilde gelip 2 saat vatandaşın sınırsız isteklerine dayanabilir misiniz acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilinmeyen (1 yıl önce)
    Doktorlar acil tıp doktorları lütfen işini ciddiyete alıp insanları daha düzgün tedavi ederlerse kimse şiddete uğramaz diye düşünüyorum tedbir alınmalı geçmiş olsun dileklerimi sunarsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Vaykivay (1 yıl önce)
    Sağlık çalışanları da görevlerini dürüst ve güvenilir bir şekilde yapmalı.Yasaların koruması güvencesi altında hastalara uygun tedavi ve bakım yapılmadan hatta hastayı bilgilendirici açıklamada bile bulunmadan tedavi sonlandırılmamalı.Çok fazla güvence bazı sağlıkçılar verilince hastaya gerekli ilgiyi göstermiyor.Bundurumda istenilmeyen durumlar hasıl olabiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.