VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE İÇİ KIZIL MANTAR BULUNDU... GÖRENLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

6 Haziran 2024

............................................................

Bolu’nun Köroğlu Dağları’nda mantar toplayan bir vatandaşın bulduğu tepsi büyüklüğündeki içi kızıl mantarı görenleri şaşırttı.

Dün sıcak havadan bunalarak Köroğlu Ormanları’nda doğayla iç içe vakit geçirmek için Raif Aksoy ailesiyle birlikte yüksek rakımdaki ormanlara çıktı. Ormanda mantar toplamak için gezen Aksoy, bulduğu tepsi büyüklüğündeki içi kızıl mantarı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Yavaş yavaş kurumaya başlayan tepsi büyüklüğündeki mantarı gören Aksoy, hemen yanında bulunan bıçak yardımıyla mantarı kesti. O anları sosyal medyada paylaşan Raif Aksoy, yüzlerce beğeni ve tepki aldı. Genellikle yeşil alanlarda kendiliğinden yetişen ve ilk defa bu kadar büyük içi kızıl mantarı gören vatandaşlar şaşırdı.
İlk defa bu kadar büyüklükte mantar gördüğünü söyleyen Raif Aksoy, “Eğitim işiyle uğraşıyorum. Çevreci bir insan ve doğayı çok seven bir insanım. Mantar toplamayı seviyorum. Gezerken bakarken denk geldi. Yani ilk defa gördüm. Gerçekten o kadar büyüklükte belki ağırlık olarak bir rekoru vardır ama çap olarak büyüklük olarak bu şekilde ilk defa gördüm ben de şaşırdım. Çayır mantarı, köy mantarı ya da içi kızıl diyoruz. Dün içi kızıldı, ama şimdi kararmıştır bu. Çünkü dün yenilebilirdi, yenilebilir bir mantar. Ama bugün artık karardı. Kartalkaya taraflarında yüksekliği fazla olan, rakım fazla olan yerlerde denk geldik. Şaşırdık, ilk defa denk geldim. Normalde hani diğer kültür mantarı yani çayır mantarlarına denk geliyorduk ama bu kadar büyüğüne hiç denk gelmedik. Sosyal medyadan görenler, güzel şeyler söylediler. Hatta ‘yarısını ver yiyelim’ diyen oldu. Arkadaşlar çok şaşırdılar” dedi.

1 yorum yapılmış
  • SalihZeki
    7 Haziran 2024 • 01:42
    Re abıcanın gutsal topraklada mantar bulmanın zevkide keyfide bi başka oluyo dimi. Bende ulladan geçtim geçen hafta bi gucak mantar buldum. Memleketimizin her köşesi cennet her köşesi bereket maşallah.Selamlâ
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.