VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MEMUR SENDİKASI ŞİKAYET ETTİ, HASTANELERDEKİ İŞÇİLERE EK MESAİ KOYULDU, İŞÇİ SENDİKASI TEPKİ GÖSTERİP EYLEM YAPTI

4 Haziran 2024

................................................................

 

Bolu’da, hastanelerde işçi statüsü ile çalışan sağlık çalışanlarının öğle izinlerinde kullandıkları dinlenme süreleri nedeniyle, haftada 5 saat eksik mesai yapıldığı ve kamu zararı oluştuğunu iddia eden Türk Sağlık-Sen, işçileri ve sağlık yöneticilerini Bolu Valiliği’ne verdiği dilekçe ile şikayet etti. Şikayetin ardından işçilere saat 17.00’den sonra ve hafta sonları ek mesailer konulması üzerine hastane önünde toplanan işçiler eylem yaptı. 

Bolu’da, Türk Sağlık-Sen, kentte bulunan hastanelerde işçi statüsü ile 25 yıldır çalışan 400 işçinin öğle izinlerinde kullandıkları dinlenme süreleri nedeniyle haftada 5 saat eksik mesai yapıldığını gerekçe göstererek Bolu Valiliği’ne şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinde işçilerin kamuyu zarara soktuğu, usulsüz iş ve işleme neden oldukları öne sürüldü. Sendikanın şikayeti üzerine, eksik çalışma süresi kadar, işçilere saat 17.00’den sonra ve hafta sonları ek mesai konuldu. Sağlık Mahallesi’nde bulunan İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi önünde toplanan işçiler, kendilerine yönelik yapılan şikayet sonrası ek mesai konulmasına tepki gösterdiler. ‘İş barışını bozmayın’, ‘İşçi düşmanı gibi davranmayın’ yazılı pankartlar taşıyan sağlık işçileri, Türk Sağlık-Sen’in kendilerini şikayet etmesi nedeniyle tepkilerini dile getirdi. 

Hastane önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Öz Sağlık-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, 25 yıldır çalışan yaklaşık 400 işçinin kamuyu zararla sokmakla suçlandığını belirterek, “Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanlığı tarafından Bolu Valiliği’ne yapılan bir başvuru ile ilimizdeki sağlık kurumlarında veri giriş personeli ve benzer görevleri yerine getiren emekçi arkadaşlarımızın tamamı kelimenin tam manası ile şikayet edilmiştir. Kendisi de bir emek örgütü olan Türk Sağlık-Sen Bolu Şubesi’nin hangi amaca hizmet ederek yaptığını bilmediğimiz ve hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bu davranışını sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş Bolu Şube Başkanlığı olarak hiçbir nedene, sebebe ve gerekçeye dayandırmadan şiddetle kınıyoruz. 25 yıldır bu şekilde çalışan yaklaşık 400 işçiyi, kendi üyelerinin mızmızlığı, iş yükünden kaytarma telaşı ve baskısıyla “kamuyu zarara sokuyorlar, usulsüz iş ve işleme neden oluyorlar” suçlaması ile soruşturmaya konu etmek bir sendikaya hiç ama hiç yakışmamıştır. Bu kurumlar ilgili denetimlerden, incelemelerden geçen kamu kurumlarıdır. Burada 25 yıldır süregelen çalışma biçiminin usulsüzlüğünü söyleyebilmek ve bunu şikayete konu etmek de Türk Sağlık Sen’e nasip olmuştur. İşçi olarak bizim alnımız ak, kazancımız helal, işe geldiğimiz gün süresince aldığımız ücretlerimiz ise anamızın ak sütü kadar temizdir. İşçi- memur ayrımı yapıp, kurumlardaki iş barışını bilerek isteyerek bozan bu sendika, şikayetini geri almadığı sürece tüm kurumlarda, tüm birimlerde yaşanması muhtemel olayların da tek sorumlusudur” diye konuştu. 

Çınar ve beraberindeki sendika üyesi işçiler Türk Sağlık-Sen İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktılar.

 

 

 

<span style="font-family:" font-size:12pt"=""> 

Etiketler: bolueylemişçi
10 yorum yapılmış
  • Bolulu14
    4 Haziran 2024 • 10:08
    Düne kadar taşeron kendi sesiniz çıkmıyordu. Kadroya geçtiniz sürekli eylem
  • REIS
    4 Haziran 2024 • 10:50
    Hastane yonetimin den anlamayan torpille yönetim koltuğuna oturmuş bu cahiller oldukça adam saha koordunotoru gelmis mudur olmus cahil bunlar okumus cahil adamlar 3 yıl ben bu koltukta nasıl otururum hesabını yapıyor bir an onca bu yönetim sistemi düzelmesi lazım idarecilik nedir yönetim nedir adamların umrunda degil
  • Vatanda
    4 Haziran 2024 • 11:11
    Yasal olarak 45 saat çalışması gerekiyorsa neyi protesto ediyorlar anlayamadım :) torpille işe gir sonra isyan et
  • EkmekTurizm
    5 Haziran 2024 • 03:36
    Eksik çalışıyorlarsa tabiki ek mesai koyulabilir ne var bunda ??
  • RRR
    5 Haziran 2024 • 04:04
    EKSİK MESAİ DEĞİL. NORMAL MESAİLERİNİ TAMAMLAMADIR. MEMURLAR HAFTALIK 40 SAAT İŞÇİLER HAFTALIK 45 SAAT ÇALIŞMASI GEREKİR. OLAY SADECE BUDUR.
  • Lazmdegil
    5 Haziran 2024 • 04:48
    Zaten hastanede çalışan özellikle sekreterler keyif erbabı soru bile soramiyorsun
  • Hakhukuk
    5 Haziran 2024 • 08:20
    Öz sağlık sen işçi haklarını savunuyor bu kişi önceden hem belediye meclis üyesi idi hem sendika başkanı idi bir ara gözü milletvekiliginde idi sağlık müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı 4857 sayılı kanuna tabi işçilerin çalışmadığı süreleri üzerinden hesaplarına yattı yani haksız kazanç elde ettiler kamu kurumunda denge altüst oldu şimdi yönetim 4857 sayılı kanunu uyguluyor işçilerin işine gelmiyor bunlar 2018 de kadroya geçtik diye işç
  • Bolulu
    5 Haziran 2024 • 10:50
    Kim niye eksik çalışıyor?? Hak mı bu ???
  • Mahmut
    6 Haziran 2024 • 07:30
    Haftalık 45 saat çalışılacak. Bu da çalışma çizelgeleri ile ispatlanması lazım. Konu bu kadar basit. Nesini abartıyorsunuz. Ancak yıllardır bu konu hastanelerde hep tartışılmıştır.Sabah 7.30 işe başlangıç, akşam 17.30 işten çıkış, öğle arası dinlenme. Bu kadar basit.
  • Muhaliflik
    7 Haziran 2024 • 11:17
    Abıcam sendikanın ağası muhaliflikte her yolu deniyor. Kendisi için herşey mübah. Başkası için yok öyle değil. Malum sendikanın sendikacılık ile alakası yok asla da olmadı. Dertleri biz yaparız biz ederiz. Memurlardan ricam hangi sendiya üye olmuşsunuz iyi düşünüz bu tip yüzüne gülüp arkandan iş çeviren sendikaları muhatap almayın, başınız çok ağrır. Benden söylemesi.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.