VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

2. DOĞU MARMARA KARAVAN VE TURİZM TANITIM GÜNLERİ BAŞLIYOR

28 Mayıs 2024

...............................................

 

2. Doğu Marmara Karavan ve Turizm Tanıtım günleri hakkında açıklama yapan Kartepe Fuarcılık Koordinatörü Uğur Meral; “Kongreler ve fuarlar şehri olmasını istediğimiz Kocaelimiz’in vizyonuna fuarımızla biz de destek vermek istiyoruz. 29 Mayıs’ta açılışını gerçekleştireceğimiz karavan fuarımıza 20’si Kocaeli’den olmak üzere toplam 45 firma katılacak, herkesi bekliyoruz.” dedi. 

Kartepe Fuarcılık ve Kocaeli MÜSİAD işbirliğiyle düzenlenecek olan 2. Doğu Marmara Karavan ve Turizm Tanıtım Günleri 29 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihlerinde İnterteks Fuar Alanı’nda kapılarını açacak. Kartepe Fuarcılık Koordinatörü Uğur Meral, Köseköy Foto Plato’da basın toplantısı düzenleyerek, 5 gün sürecek olan fuar hakkında bilgi verdi. Programa, Kartepe Fuarcılık Koordinatörü Şener Meral, MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı İsmail Uslu, Gündoğdu Karavan sahibi Mahmut Mustafa Gündoğdu, Hunter Karavan sahibi Soner Tezulaş, Elma Karavan sahibi Ahmet İşgör, Mobs Karavan sahibi Yılmaz Ercan, Homy Tinehoues sahibi Çağla Atmaca katıldı. 29 Mayıs 14.00’’da açılışı yapılacak olan 5 günlük karavan fuarının açılışına Ulusal Kamp ve Karavan Federasyon Başkanı Leyla Özdağ katılacak. 

‘20’Sİ KOCAELİ’DEN TOPLAM 45 FİRMA KATILACAK’ 

Fuara il ve il dışından katılan firma sayılarını açıklayan Kartepe Fuarcılık Koordinatörü Uğur Meral; “Geçen sene 30 firmamız katılmıştı, bu sene 45 firma katılacak. İl dışından İstanbul, Yalova, Bursa, Eskişehir ve Zonguldak’tan gelen ziyaretçilerimiz de olmuştu. Bu sene bu sayının çok daha fazla artacağını düşünüyorum. Bunların da hem karavan sektörüne, ilimizin turizmine, ticaretine büyük katkısı olacağını düşünüyoruz. Kocaelimiz’den 20’ye yakın firmamız var, Sakarya’dan 10 firmamız var, geriye kalan firmalarımız da Bursa, Yalova gübi farklı illerimizden.” şeklinde konuştu. 

‘KOCAELİMİZİN FUAR VE KONGRELER ŞEHRİ OLMASINI İSTİYORUZ’ 

Kocaeli’nin fuar şehri olmasını istediklerini vurgulayan Meral; “Biz burada tanıtım günlerimize önem veriyor, Koacelimiz’in fuar ve kongreler şehri olmasını istiyoruz, bu konuda sağolsun Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın Başkanımızın çok büyük bir vizyonu ve destekleri var, çok ciddi yatırım da yaptılar. Biz kendilerine de teşekkür ediyoruz, fuar merkezimizin bir an önce kurulup Doğu Marmara’ya, Türkiye’ye, hatta dünyaya açılan bir kapımız olmasını diliyoruz. Bizler de fuar firması olarak Kartepe Group A.Ş. olarak Koaceli’nin fuar ve kongreler şehri vizyonuna yakışır şekilde desteklemek istiyoruz. Kocaeli dışındaki illerde de fuar yapıyoruz şu an TOBB’da fuar iznimiz de çıktı ama Kocaelimiz de bu furlarımızı artırmak istiyoruz. Bu konuda bizim de üye olduğumuz MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanımız İsmail Uslu’nun da bize çok büyük emeği, desteği ve yardımları oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

‘ARTIK KARAVAN KÜLTÜRÜ OLUŞTU’ 

Karavanlara halkın büyük bir talebi olduğunu söyleyen MÜSİAD Kocaeli Şube Başkan İsmail Uslu ise; “İlk etkinliğimiz İnterteks fuar alanında yapmıştık, çok sayıda ziyaretçi gelmişti, katılım çok iyiydi. Bu yıl da ikincisini gerçekleştireceğiz, katılımın iyi olacağını düşünüyorum. Halkımız karavanı daha çok depremde kalacak bir yerimiz olsun diye satın aldı, sonra ise halkımız karavanla tatil yapma keyfini keşfetti. Sonra ise halkımız karavanı sevdi, istediği zaman istediği yere gidiyor.” ifadelerine yer verdi. 

 

‘KOCAELİDE KARAVAN KAMPI VE PARKI YOK’ 

 

Uslu sözlerinin devamında; “Karavan kamplarda sosyalleşiyorlar, onlarca whatsapp grubu var, bu gruplarda da tecrübelerini, rotalarını paylaşan binlerce karavan seven var. Karavan kültürü diye bir kültür gelişti, gelişiyor da. Karavan turizmi diğer turizm potansiyellerini de etkiliyor. Tek eksiğimiz var, yerel yönetimlerimiz karavan kampları ve parkları oluşturmakta geç kalıyorlar. Bunun için de Büyükşehir ve alt belediyelerimiz olsun, bu yerleri temin etme gayreti içindeler, öyle hissediyoruz.” diyerek sektörün eksikliklerini dile getirdi. 

‘BELEDİYELERİMİZ KAMP VE PARK YAPMALI’ 

Son olarak belediyelere seslenen Uslu sözlerini; “Yeterli sayıda karavan parkı olmayınca karavanlar sokak aralarına ya da otoparklara park ediliyor. Bu da iyi bir görüntü olmuyor, burada suçlu karavan sahipleri değil. Kocaeli gibi yolların kavşak noktasında olan güzel şehrimizde karavan kampları ve parkları yapılırsa güzel doğasıyla şehrimiz uğrak noktası olur. Şehrimiz güzellikleri ve turizm potansiyeli ile tanınır, esnafımız ve belediyelerimiz kazanır. Belediyelerimizi karavan kampları ve parkları oluşturmaya çağıyoruz. Bu konuda da bizlere yardımcı olacaklarına kalben inanıyoruz.”  şeklinde noktaladı. 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.