VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU MUHTARLAR DERNEĞİ KARIŞTI... FİKRET ÖZEN'İN AKIL OYUNLARI... İŞTE DETAYLAR

24 Mayıs 2024

..........................................................

Bolu Muhtarlar Derneği’nin 27 Mayıs Pazartesi günü yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı’nda Dernek Başkanlığı için aday olan Karamanlar Köyü Muhtarı Fatih Yavuzer, adil bir seçim ortamı olmadığı gerekçesiyle adaylıktan çekilme kararı aldı.

Bolu Muhtarlar Derneği’ndeki muhtarlar 27 Mayıs Pazartesi günü yeni başkanını seçecek. 31 Mart Yerel Seçimleri’nde MHP’den İGM 1.sıra adayı olarak seçime giren ve Ketenler Köyü Muhtarlığı’na adaylığını koymayan mevcut Başkan Fikret Özen, muhtarların istememesi üzerine Genel Kurul’da başkan adayı olmayacak. Muhtarların çoğunluğu tarafından aday gösterilen Karamanlar köyü Muhtarı Fatih Yavuzer, Başkanlığa adaylığını koyduğunu açıklamıştı. Bunun üzerine Fikret Özen tarafından Demirciler köyü Muhtarı Aydın Özdoğan, Fatih Yavuzer’in karşısına aday olarak çıkarıldı. Fatih Yavuzer, mevcut Başkan Fikret Özen ile ilgili gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

“FİKRET ÖZEN KENDİ ADAYINI ÇIKARDI”

Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen’in koltuğu bırakmak istemediğini belirten Karamanlar Köyü Muhtarı Fatih Yavuzer, “31 Mart yerel seçimlerinde MHP’den İl Genel Meclisi 1.sıra adayı olarak seçimlere giren Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen seçilmemesinin ardından tekrar dernek başkanlığı koltuğuna döndü. Yerel seçimlerde muhtar olamayan Fikret Özen’in Bolu Muhtarlar Derneği başkanlığı yürütmesine seçilmiş muhtarlar tepki gösterdi. Bolu Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na 31 Mart yerel seçimlerinde seçilmiş olan mevcut muhtarların çoğunluğu beni aday olarak tanıttı. Benim karşıma, 27 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Kurul Toplantısı’nda başkanlığı bırakacak olan Fikret Özen, Demirciler köyü muhtarı Aydın Özdoğan’ı aday olarak gösterildi” dedi.

ESKİ MUHTARLAR SEÇİMİ BELİRLEYECEKTİ…

Bolu Muhtarlar Derneği’nde yaşanan seçim havasında mevcut Başkan Fikret Özen, Karamanlar köyü Muhtarı Fatih Yavuzer’in seçilmiş muhtarlarla seçimi kazanacağını anlayarak muhtarlık görevini bırakmış olan 15 eski muhtarın üyeliklerini düşürmediği iddia edildi.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ…

Adaylıktan çekildiğini açıklayan Fatih Yavuzer, “27 Mayıs’ta yapılacak olan Genel Kurul’da Demirciler Köyü Muhtarı Aydın Özdoğan’a oy kullandırtmak için eski muhtarların üyelikleri düşürülmedi. Ayrıca bana oy verecek olan eski muhtarların ise üyelikleri düşürüldü. Hal böyle olunca ben de başkanlıktan adaylığımı çekme kararı aldım. 2014 yılında Bolu Muhtarlar Derneği’nde yapılan genel kurulda İlhan Çalışkan ile Fikret Özen kıyasıya yarışmıştı. O dönemin mevcut Başkanı İlhan Çalışkan kaybetme pahasına da olsa eski muhtarlara oy kullandırtmamıştı. Demokratik bir seçimle başkanlığa gelen Fikret Özen’in 2024 yılında yaptıkları ise kamuoyunun takdirine kalmıştır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Fatih Yavuzer, “Bolu’muzda bulunan bir diğer muhtar derneği olan Bolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nde bulunan 12 muhtarımızla Fikret Özen’in başkanı olduğu Bolu Muhtarlar Derneği’ne üye kaydı yaptırmaya gittik. Başkan Özen, 12 muhtarın üyelik dilekçelerini aldı ve bir gün sonra 12 muhtarın seçimlerde beni destekleyeceklerini söyleyerek üyeliklerini bir şartla kabul ederim dedi. ‘Şartınız ne?’ dedik. Fikret Özen, ‘Üyesi bulundukları Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği’nden istifa edip, buraya üye kaydınızı o şekilde yaparım’ dedi. Bunun üzerine 2 tane muhtarımız üyelik kaydını sildirdiği halde, bana oy atacakları için Fikret Özen üyeliklerini seçimden sonra yapacağım dedi. Bir önceki seçimde karşısına aday olan bir muhtarın seçimi kazanmaması için de Kıbrıscık muhtarlarından yaklaşık 10 muhtarı derneğe üye yapan Özen’in adil ve etik seçim anlayışının olmadığı muhtarlar tarafından biliniyor” diye konuştu.

45 MUHTAR İSTİFA EDECEK

Bu gerekçelerle Karamanlı köyü Muhtarı Fatih Yavuzer adaylıktan çekilme kararı aldı. Öte yandan Bolu Muhtarlar Derneği’nde bulunan 45 muhtar, mevcut Başkan Fikret Özen’in demokratik bir ortamda Genel Kurul Toplantısı’nı yapmamasından dolayı yaşanacak seçim öncesinde yaklaşık 45 muhtar istifa dilekçesi vererek dernekten istifa edeceği öğrenildi.

10 yorum yapılmış
  • Bolulu14
    24 Mayıs 2024 • 05:24
    Arkadaş bu ne hırstır anlaşılır gibi değil. Muhtarlar derneği babanızdan mı kaldı size, ne kadar ayıp, koca koca adamlara hatta kendilerini herkesten üstün gören insanlara hiç yakışmıyor. Muhtarlar derneğine eski muhtarın üyeliği ne demek, eski muhtar ne yapacakmış dernekte, muhtarlık düştüğünde üyeliğin de otomatik olarak düşmesi, yeni kazanan muhtarın da otomatik olarak üye olması lazım. İddialar doğru ise yuh size!
  • Alemdar
    24 Mayıs 2024 • 07:38
    Zaten muhtarlara ihtiyaç yok bütün muhtarlar istifa etmeli devlete külfet
  • 1414
    24 Mayıs 2024 • 13:18
    Önceden Düzce bakıyordu size şimdi Gerede bakıyor Gerede'den bir tane muhtar alın Bolu'da size başkanlık yapsın kardeş ya şu tartıştığınız konulara bak ya uğrunu öyle yapmış bu bunu böyle yapmış
  • 1414
    24 Mayıs 2024 • 13:20
    Önceden Düzce bakıyordu şu an Gerede bakıyor Gerede'den bir tane muhtar getirin Bolu'da Muhtarlar derneği başkanı olsun ya şu tarım strate istediğiniz konulara bakın ya falanca şunu yapmış fişmancı bunu yapmış adaylıktan çekiliyormuş ya gireceğin adaylığı kazanabilirsen kazanacaksın kazanamazsan yapacak bir şey yok o zaman seçime itiraz edeceksin yolsuzluk oldu diye
  • KrolununTorunu
    24 Mayıs 2024 • 14:11
    Belediye ve İl Özel İdaresi tüm köy ve mahllelere hizmet götürmektedir. Vatandaşlarda eksik buldukları hizmet için muhtara değil direkt muhattabı olan kuruluşa müracaat etmektedir. E Devlet sistemi olmadan önce nüfus cizdan syreti ve ikametgah senedini muhtarlar ücret karşılığında onaylıyordu . Ben 50 yıla yakın Bolu da bazem köy baazanda mahallede ikamet ettim. Bir defa dahi muhtarla işim olmadı.Şu an 523220 muhtar var ve 17.600 tl maai almakfadır. Muhtarlığı k
  • Emekli
    24 Mayıs 2024 • 16:20
    Buradan bi dizi film çıkar,dallas gibi mübarek.Ana tema köylü kurnazlığı olmalı
  • AdnanSoner
    24 Mayıs 2024 • 18:02
    Belediye ve İl özel idaresi köy ve mahallelere hizmet götürüyor ama iş zamanı günlük hacirah aldıkları halde öğle yemeğini muhtar aldığı maaştan değil köylüden veya dernekten karşılıyor. Hiç kimse de sormuyor siz hem maaş hem hacirah yol parası gibi extra ücret alıyorsunuz neden ayrıca köylüyü zor durumda bırakıyorsun? demiyor. Bu işten Vali beyin de haberi yok galiba
  • Kaldrnmuhtarl
    25 Mayıs 2024 • 02:55
    Her şeyin e devlet üzerinden yapılablir olduğu günümüzde artık muhtarlık gereksiz bir makam ve devlete büyük bir külfet. Avrupa'da örnekleri olduğu gibi muhtarlık sistemini kalkmalı.
  • zaza
    25 Mayıs 2024 • 09:00
    önceden gerçekten muhtarlık resmi kurum öncesi ilk ita amiri idi önce muhtara gidilir ikametgah alınır sonra vs vsama şuan gereklimi tartışılır köyde olabir ama merkezde yazık şuan toplam 625215 adet muhtar var aylık 17500 tl alsınlar toplam :10.941.262.500 yani aylık hazineden 11 milyar türk lirası yıllık 132 milyar 5 yıllık ise 792 milyar yazık arkadaşlar yazık şimdi siz karar verin biz bu gidişle portekizden beter oluruz bunlarda düşmüş başkanlık derdine alt
  • Muhtar
    25 Mayıs 2024 • 15:07
    Birde vatan millet diyen MHPden il genel mecşisine aday oldu yazıklar olsun herşey makam mevki değildir adam olmak dürüst olmak lazım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.