VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ELEKTRİK KESMEYE GELİNCE KOŞA KOŞA GELEN EMEK HIRSIZI SEDAŞ...

23 Mayıs 2024

....................................................

Bolu’da 5 aydır asgari ücret ile çalışan SEDAŞ çalışanları, sendikaya ücrette iyileştirme yapamadığı için, SEDAŞ’a ise hak ettikleri ücretleri vermediği için tepki göstererek iş yavaşlatma kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) ile Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) arasındaki toplu iş sözleşme görüşmeleri Ocak ayında başladı. Ocak ayından bu yana taraflar sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulundu ve görüşmeler yapıldı. Ancak taraflar arasında henüz sözleşme imzalanamadı.

5 aydır asgari ücretle çalışan SEDAŞ işçileri hem sendikaya hem de SEDAŞ’a karşı isyan başlattı. Sendikaya haklarını koruyamadıkları konusunda sitemde bulunan işçiler SEDAŞ’a ise hak ettikleri ücretleri vermedikleri için tepki gösterdi.

İddiaya göre, yapılan toplu iş görüşmelerinde SEDAŞ, çalışanlarına Ocak ve Şubat ayı enflasyon maaşını vermek istemeyince görüşmeler tıkanma noktasına geldi.

Geçtiğimiz aylarda CEZZ grubu yerine gelen Torunlar A.Ş ve Akkök Holding’den büyük beklentileri olan SEDAŞ çalışanları 15 yıllık çalışan enerji işçisine 26 bin TL verildiğini ifade ederek iş yavaşlatma eylemlerine başladıklarını söyledi.

Etiketler: bolubolu haber
3 yorum yapılmış
  • Bolu1453
    23 Mayıs 2024 • 17:07
    Liderimiz Çin Usülü yapacağız demişti Alışın güzel ülkem bu günler daha iyi günler
  • Melungeo14
    23 Mayıs 2024 • 18:22
    harbiden haksızlık..özel olunca öyle oluyor...eski tek çalışanları çuvalla para alıyordu en azından asgeri ücretin 2 katı olmalı..cünkü büyük eenerji şirketi ger evden yüklü fatura alıyor...bir kamu temizlikcisi memur maaşından fazla 40-45 bin tl alıyor..ayrıca ikramiye -tediyeleri var...
  • BattalKrolu
    24 Mayıs 2024 • 02:33
    Bu sedaş gerçekten hırsız elektirik faturalarının son ödeme tarihlerini özellikle ayın 13'üne, 14'üne yazıyorlar. Malum maaşlar ayın 15'inde veya sonra alınıyor. Bunların maksadı millet ödeyemesin faiziyle tahsil edelim hesabı yapıyorlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.