VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BELEDİYENİN KİRAYA VERDİĞİ FABRİKADA SURİYELİ İŞÇİ ÇALIŞTIRILIYOR İDDİASI...

13 Mayıs 2024

...............................................

Bolu Belediyesi tarafından hizmete açılan ve bir süre sonra Manisa merkezli firmaya kiralanan Anabolu Konserve fabrikası çalışanları 2 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle fabrika önünde toplandı. Mağdur çalışanlar 2 aydır maaşlarını alamamanın yanında fabrikaya sürekli Suriyelilerin işe alındığını iddia ettiler.

2022 yılında Bolu Belediyesi tarafından bölgedeki tarım üretimini artırmak amacıyla kurulan Anabolu Konserve Fabrikası 2023 yılında Manisa merkezli bir firmaya kiralandı.

BÜYÜK UMUTLARLA AÇILMIŞTI

Tarım üreticisine katkı vermek özellikle de kadın istihdamını artırmak amacıyla kurulan konserve fabrikasında işler umulduğu gibi gitmedi. Bir dönem Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ‘Fransa ve Yunanistan’a konserve ihraç ediyoruz diyerek övündüğü tesis kuruluş amacının çok uzağında kalıp zarar etmeye başlayınca kiralandı.
Konserve fabrikasını kiralayan firma sessiz sedasız üretime başlarken, fabrikada çalışan kadın işçiler maaşlarının ödenmediğini iddia ederek fabrika önünde toplandı. Fabrikada çalışan kadın işçilerin eşleri Bolu'nun tanınmış aktivisti Mahmut Alan'dan eşlerinin 2 aydır maaşlarını alamadıklarını iddia ederek yardım istedi.


FABRİKADA SURİYELİLER ÇALIŞIYOR İDDİASI

Mahmut Alan, konserve fabrikasına giderek fabrikada çalışan kadınlarla konuştu. Kadınlar 2 ila 3 aydır maaş alamadıklarını fabrikada da kendi yerlerine genelde Suriyeli mültecilerin işe alındığını iddia ederek şikayetlerini dile getirdiler.

6 yorum yapılmış
  • Zaferci
    14 Mayıs 2024 • 01:03
    Gezer fabrikası iş ilanı ni arapça yazarak arıyor .
  • Mustafa
    14 Mayıs 2024 • 03:56
    Konunun Tanju başkan ile alakası yok.NOKTA
  • Bolulu14
    14 Mayıs 2024 • 05:23
    Sayın Tanju beye oy vermeyerek (gerçi kimseye oy vermedim) ne kadar doğru yaptığımı bir kez daha anladım. Sen Bolu ve köylüsünü kalkındıracağım diye konserve fabrikası kuracaksın, batıracaksın, herhangi bir şekilde Bolu ile alakası olmayan başka bir şehirdeki firmaya kiralayacaksın ve bu fabrikada çalışan Bolu halkını ezdireceksin, bravo Tanju başkan az kaldı sana yakışan da buydu dedirttireceksin kendine.
  • ismailpaal
    14 Mayıs 2024 • 08:52
    tanju başkan siyaset yapma hizmet et aldığın oyların hakkını ver garibanların yanında ol gayrı godamanlar başının çaresine bakar.
  • Bolulu14
    15 Mayıs 2024 • 03:47
    Sayın Mustafa; Allah aşkına konunun nasıl Tanju başkan ile alakası yok, konserve fabrikasını Manisalı bir firmaya kim verdi, Bolu halkını köylüsünü düşünerek açılan ve kiraya verilen fabrikada çalışan gariban Bolu halkının hakkını ben mi koruyacağım, tabi ki bu işi başlatan Tanju başkan koruyacak. NOKTA
  • okur
    15 Mayıs 2024 • 07:53
    gazeteler böyle vatandaşı ilgilendiren haberleri daha çok yapmalı bazı gazeteler yapmaktan sakınıyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.