VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“ETKİLEŞİM ALACAĞIM DİYE ARTIK ARAPÇA TABELALARA KARIŞMAYIN”

13 Mayıs 2024

.......................................................

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''Suriyeli meselesi ve Arapça tabelalar'' konusunda CHP'li belediyelerin almış oldukları kararlara ilişkin "Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir." ifadelerini kullandı. Arapça tabelalara karşı yaptırımlar uygulayan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise  geçtiğimiz aylarda Afgan Derneği’nin tabelasını indirmişti. Özgür Özel’in açıklamalarına karşılık Özcan’ın ne diyeceği merak konusu oldu. 

CHP lideri Özel, geçen günlerde HaberTürk’te katıldığı yayında seçim sonrası AKP’den CHP’ye geçen çoğu belediyede, kentlerde bulunan Arapça ilan ve tabelaları sökme kararlarını değerlendirmişti. Özel’in sözleri sosyal medyada gündem oldu.
‘ARAPÇA KUR’AN DİLİDİR’
Özel, “O tabelada ne yazdığına bakmak da lazım. Bir insanın anadilinde aldığı hizmeti anlamasını kolaylaştırıyorsa bu bir haktır. Ben belediye başkanlarımı da uyardım. Etkileşim alacağım diye artık Arapça tabelalara karışmayın. Arapça Kur’an dilidir, halk incinir. Gidip de belediye başkanı eliyle o tabelayı indirmemeli” ifadelerini kullandı.Özel, Suriyelilerle ilgili “Suriyeli meselesi yerel yöneticilerin çözebileceği bir mesele değil. Nikah kıymamakla Suriyelileri memleketlerine yollayamazsınız” şeklindeki konuştu.
Arapça tabelalara karşı yaptırımlar uygulayan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise  geçtiğimiz aylarda Afgan Derneği’nin tabelasını indirmişti. Özgür Özel’in açıklamalarına karşılık Özcan’ın ne diyeceği merak konusu oldu.

5 yorum yapılmış
  • Enver
    14 Mayıs 2024 • 08:55
    Hiç bişey demez ne diyecek
  • elifyaln
    14 Mayıs 2024 • 08:58
    yabancı tabela hiç olmasın. lazımsa 4te birden büyük olmasın ekstra vergisi olsun. diyoruz ama iktidar vatandaşlık satarken muhalefet de onu alkışlarsa biz kime yanalım.
  • Tanjuzcanhakl
    14 Mayıs 2024 • 16:58
    Ya arkadaş ülke yol geçen hanı gibi. Elini kolunu sallayan bizim ülkemizde. Dünyanın her ülkesinden gelen var. Ya insan komşusunun bahçesine bile böyle rahat riremiyor. Bu durum çok vahim, cennet vatanı ız için çok ciddi bir BEKA sorunu. Bolu halkının Tanju Bey'in yanında olması gerek. emeklimiz 10 bin, çalışanımız 17 bin TL'ye yaşamaya çalışıyor. Yıllardır ekmek elden su gölden ülkemizde rahat bir yaşam süren göçmenleri acilen göndermeli. Yoksa bu
  • mer
    15 Mayıs 2024 • 05:02
    kutsal, mübarek olan arap alfabesi yada dili değildir sayın özel, kutsal mübarek olan kuran-ı kerimdir, ikisini karıştırmayın, burası Türkiye Türkiye Arapça tabela istemiyoruzzzzzzz
  • brahim
    15 Mayıs 2024 • 15:20
    Niye karışmıyacaklar hayırdır sayın özel ne oldu şimdi fikrin niye değişti suruyeli istemiyoruz türkiyede nokta
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.