VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA ÖĞRENCİLER AYAKLANDI: "MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ"

13 Mayıs 2024

.....................................................

HABER: ENES ÖZKAN/İHA

Bolu’da ulaşıma yapılan yüzde 63’lük zam üniversite öğrencilerini ayaklandırdı. Yağmur altında İzzet Baysal Caddesi’nde yapılan zamma tepki gösteren öğrenciler, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile görüştü. 

Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın talebi üzerine, Bolu Belediyesi Mayıs ayı 2. oturumunda, özel halk otobüsü bilet fiyatlarına zam yapıldı. Özel halk otobüslerinde tam bilet fiyatı 15 liradan 25 liraya, öğrenci bileti ise 11 liradan yüzde 63 zamlanarak 18 lira oldu. Taksilerde açılış ücreti 40 lira olarak belirlendi.

Şehir içi ulaşımda kullanılan özel halk otobüsleri ve taksilerde uygulanması istenen fiyat artışı oy birliğiyle kabul edilmişti.
Yağmur altında yürüdüler

Öğrenci biletlerine yapılan yüzde 63’lük zam nedeniyle öğrenciler Belediye Meclisi’nde alınan karara karşı ayaklandı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğrencileri Valilik Meydanı’nda toplandı. Kalabalık öğrenci grubu, sağanak yağış altında sloganlarla Bolu Belediye binasının önüne kadar yürüdü.  
 

"ÖĞRENCİLER BURADA BAŞKAN NEREDE"
Grup adına belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Gazetecilik 1’inci sınıf öğrencisi Orçun Akyol ve Psikoloji Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Zeynep Dinç, zamların geri alınmasını talep etti. ‘Öğrenci burada başkan nerede’ sloganları atan gençler, belediyeden bir yetkili ile görüşmeden alandan ayrılmayacaklarını belirtti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, öğrenciler arasından seçilen iki temsilci öğrenci ile görüştü. 

2014 yılında Bolu Belediyesi’ne bağlı özel halk otobüslerinin kiralanarak özel firmalara verildiğini ifade eden Başkan Özcan, “Otobüsler bizim olsa zarar etmeyi göze alarak zam yapmayız ama maalesef halk otobüsleri zamanında özelleştirilmiş. Ben sizleri şoförler odası, belediye temsilcisi ve özel halk otobüslerinden yetkililerle bir araya getireyim ve size zammın gerekçesini açıklasınlar. Eğer yine ikna olmazsanız ben sizinle tekrar görüşüp gerekirse konuyu belediye meclisine tekrar getirmeye söz veriyorum” diye konuştu.

  • BOLU'DA ÖĞRENCİLER AYAKLANDI: "MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ"
  • BOLU'DA ÖĞRENCİLER AYAKLANDI: "MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ"
  • BOLU'DA ÖĞRENCİLER AYAKLANDI: "MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ"
  • BOLU'DA ÖĞRENCİLER AYAKLANDI: "MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ"
  • BOLU'DA ÖĞRENCİLER AYAKLANDI: "MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ"
  • BOLU'DA ÖĞRENCİLER AYAKLANDI: "MÜŞTERİ DEĞİL ÖĞRENCİYİZ"
4 yorum yapılmış
  • MustafaNaciTmtrk
    13 Mayıs 2024 • 13:50
    Hiçç olmazsa öğrenci gençlerimizii düşünelim ve zammı çocuklarımıza uygulamayalım,birde oy birliği ne demek oluyor,otobüscülere ve taksicilere ne söz verdinizde bu kadar zam yaptınız,zammı siz yapıpda niye şoför odalarına atıyorsunuz yapmayın ya
  • Aydn
    14 Mayıs 2024 • 02:32
    Başkanın tuzu kuru kendi özel makam aracı ve şöförü ile bu milleti vergisi ile keyf sürecek vatandaş ve öğrenciler kriz içinde çırpınacak ve sıkıntı yaşayacak vicdanının rahat mı... Rahat yaratığa kafanızı koyup uyuyor musunuz.diye sormak lazım
  • Vatanda
    14 Mayıs 2024 • 04:25
    Bolu belediye meclisi otobüsçüleri haklı görmüş olacaklar ki kararı oy birliği ile almışlar.Merkezi hükumet akaryakıtı indirirse öğrenci ücretleri indirilebilir.Otobüs sürücüleri yaşam mücadelesi verdiğinden öğrenci diye zararına taşıma yapamaz.
  • Halil
    14 Mayıs 2024 • 08:56
    Ben sizi onlarla görüştüreyim mi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.