VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“DOĞANIN TALAN EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

8 Mart 2024

...........................

CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Pirahmetler Köyü’nde maden arama ruhsatı alınmasıyla ilgili olarak, “Gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız ormanların talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

Bolu’nun Pirahmetler Köyü’nde maden arama ruhsatı alınması ve ilk çalışmaların başlamasıyla birlikte bölgede yaşayan vatandaşlar tedirgin oldu. Pirahmetler Köyü’ne giderek muhtar ve vatandaşlarla görüşen CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz açıklamalarda bulundu. 

“RUHSAT VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ” 

Kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta olan bir alana ruhsat verilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Karagöz, “Yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Türkiye’nin en güzel şehrimizde, kent merkezine sadece 7 kilometre uzaklıkta bulunan Pirahmetler Köyü sınırında maden arama ruhsatının verilmesi kesinlikle kabul edilemez.  

Köy sınırından yaylalara kadar olan bin hektarlık alanda maden arama çalışmalarına başlanılması hem bizleri hem de bölgedeki vatandaşları tedirgin etmektedir. Köy halkına süreçle ilgili bilgi verilmemesi, madenin hangi yöntemle aranacağının açıklanmaması, doğaya verilecek zararın yanında büyük soru işaretleri barındırmaktadır.  

Vatandaşların içme suyu havzalarının da bulunduğu bin hektarlık alanda yapılacak çalışmalar şehrimizin geleceği için bir an önce durdurulmalıdır” dedi. 

“İZİN VERMEYECEĞİZ” 

Doğanın talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Karagöz, “Diken üzerinde yaşayan ve hiçbir yetkiliden bilgi alamayan Pirahmetler Köyü’ndeki vatandaşlarımızın yeşil alanlarını korumak için yanlarında olacağız. Gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız ormanların talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

3 yorum yapılmış
  • Bolulu1453
    8 Mart 2024 • 17:01
    Verme, dünyaları alsanda, bu cennet vatanı..!
  • BOLULU
    9 Mart 2024 • 02:40
    DOYUMUYORLAR TAPRAĞIN ÜSTÜ BİTTİ ALTI KALDI TOPRAGIN ALTINDA KALSINLAR İNŞAALLAH
  • HseyinErten
    9 Mart 2024 • 19:20
    Tabiatın kalbi Bolu ya çok büyük ihanet olur.O bölgeden geçen tüm dereler, güneydeki Büyüksu deresine akar.Yani Kuzeyden Güneye, Doğudan Batıya tüm Bolu ovası zehirlenmiş olur.Yapmayın etmeyin.:(((
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.