VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BTSO’DA KALENİN AĞZI KARIŞIK… “10 AYDIR TEK BAŞINA KARAR ALIYOR”

8 Şubat 2024

..........................................................

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri toplanarak Başkan Abdullah Alemdar’ın yaptığı yanlışlara değindi. Kurul adına konuşma yapan İsmail Öztürk, “Odayı maddi zarara uğratması vesilesi ile defalarca uyarılmıştır, ancak bu tutumları devam etmektedir” dedi.

Bolu’nun gündeminden düşmeyen Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda sular durulmuyor. Geçtiğimiz gün Başkan Abdullah Alemdar'ın yaptığı basın açıklamasında, yönetim kurulu üyesi Halit Ergül’ü hedef alan açıklamasından sonra 9 yönetim kurulu üyesi acil toplanma kararı aldı. Mevcut Başkan Abdullah Alemdar'ın yaptığı yanlışlara dikkat çektiler. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası binası toplantı odasında düzenlenen basın toplantısına 11 yönetim kurulu üyesinden 9'u katılırken 1 üye mazaret bildirerek toplantıya katılamadı.

Başkan Alemdar’ı ve tüm yönetim kurulunu istifaya davet ettiğini söyleyen Yönetim Kurulu üyesi Kayhan Perçin, “Yönetim olarak 41 meclis üyemiz ve BTSO üyelerine karşı sorumluluğumuz var, hali hazırdaki yönetimi 41 meclis üyesi aslında Türker Ateş ve ekibini yetkili olarak kılmıştı, Türker beyin mv olmasından sonra Abdullah bey başkan olarak yetkili kılındı, böyle çekişmeli ve istişareden uzak yönetim anlayışından ötürü meclis üyelerimizin de rahatsız olduğunu düşünüyorum, Komple yönetim olarak istifa Edip meclisten güvenoyu alan yeni bir kadronun başkan ve yönetim olarak seçilmesini doğru bulduğumu düşünerek başta Abdullah beyi ve tüm yönetim kurulu üyelerini istifaya davet ettim” dedi.

Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan   BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Öztürk 06 Şubat2024 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar yaptığı basın toplantısına değinerek, "Talihsiz bir şekilde odamıza zarar verircesine , amacını aşan , hedef saptıran , kişisel hırsını tüm Odamıza ve Yönetim Kurulu üyelerine yansıtarak  yapmış olduğu basın açıklamasına cevap vermek üzere toplanmış bulunmaktayız" dedi.

AÇIKLAMASINDAN HİÇBİRİMİZİN HABER YOK

Öztürk açıklamasının devamında, "Sayın Abdullah ALEMDARI’ın 06 Şubat tarihinde odamız çatısı altında yapmış olduğu Yönetim Kurulu adına açıklamadan BTSO başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri olarak hiçbirimizin haberi bulunmamaktadır. Başkanımızın bu basın açıklamasını kendi kararı ile kendi tercihi ile yapılmış bir açıklamadır.  Basın açıklamasında Değindiği konular, çalışma usül ve esasları, bireysel olarak hepsi kendisinin bir hayal ürünüdür. Basın açıklamasında bahsedilen, 210 hektarlık 2. Bir Yeşil Organize Sanayi, Mudurnu ve Seben ilçelerine Sera Organize kurulmasından bahsederek bu tarz çalışmaların gerçekleştiği yönünde ve Olmayan projelerden bahsederek kendi başarısı gibi kendisine mâl ettiğini üzülerek okumuş bulunmaktayız. Gündem de olan Yeniçağa Organize Sanayi, eski oda başkanı Türker Ateş zamanında başlatılmıştır. Başkan bu söylemleri kamuoyunu ve oda üyelerini yanıltmaktadır. Başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyelerinin bilgisi dışında, basın açıklamasında bulunan ifadeler gerçek dışı olup, kişinin bulunduğu durumu gösteren hayalleridir.

10 AYDIR TEK BAŞINA KARARLAR ALIYOR

Oda yönetim kurulu başkanı sayın Abdullah Alemdar odamız yönetim kurulu üyelerinin ortak ve çoğunluk kararı olmaksızın , ferdi ve kişisel hareket ederek geçen 10 aylık süreçte tek başına kararlar alarak ferdi hareket etmektedir. Odamız üyelerinin hak ve menfaatlerine  faydası olup olmadığı belli olmayan işletme protokolleri yapmakta ve imzalamaktadır.

KENDİSİNİ DEFALARCA KEZ UYARDIK

TOBB . 5174 sayılı kanun gereği ve Yönetim Kurulumuzdan almış olduğu kendisine verilen harcama yetkisini, bilinçsiz – kişisel – oda temsilinden uzak şekilde yönetim kurulu bilgisi olmadan kullanarak, odayı maddi zarara uğratması vesilesi ile defalarca uyarılmıştır, ancak bu tutumları devam etmektedir. Ticaret ve Sanayi Odaları birlik ve dayanışmayı sağlamak, ticaret ve sanayinin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, üyelerinin mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, üyelerin birbirleriyle ve halkla olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplinini ve ahlakı korumak üzerine kurulmuş kuruluşlardır.

HALİT ERGÜL HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ YALANDAN İBARETTİR

Ayrıca 06 Şubat 2024 tarihinde Odamız yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar tarafından yapılan basın açıklamasında Odamız Yönetim Kurulu Başkan Vekili Halit Ergül'ün  “Oda faaliyetlerini aksatmaya yönelik çalışması olduğu, yönetim kurulu raporlarının imzalanmadığı, yönetim kurulu üyeleri arasında çalışma düzenini bozduğu” gibi asılsız ifadeleri ve gerçeği yansıtmayan açıklamaları yalandan ibarettir. Bizler Yönetim kurulu olarak kendi işlerimizde rüştünü ıspatlamış aklı selim, ticareti bilen , karar vermeye yetkili özgür bireyleriz, kimsenin üzerimizde müspet veya menfi  baskı kurmuş algısı olmayıp kararlar herkesin kendi özgür iradesi ile verilmektedir, aksi düşünceler kendi görüşünden ibarettir.

HALİT ERGÜL BAŞKAN VEKİLİMİZDİR

Diğer bir husus Yönetim Kurulu Başkanımız Abdullah ALEMDAR  tarafından yapılan 06 Şubat 2024 tarihli basın açıklamasında yönetim kurulu üyelerinin kararları ile seçilmiş, oda üyelerinin teveccühü ile başkan vekilliği görevi verilmiş ve en az Yönetim Kurulu Başkanı kadar odaya temsile yetkili, imza yetkisi bulunan Başkan Vekilimiz Halit Ergül hakkında şahsını küçük düşürmek için, kendisine yakışan bir uslupla “ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ” bahsetmektedir.

ABDULLAH ALEMDAR'IN AÇIKLAMALARI YÖNETİM KURULUNU BAĞLAMAZ

Yönetim Kurulu Başkanımız Abdullah Alemdar başkanımızın  bu basın açıklamasını, hakkında çıkan gazete haberlerinin akabinde BTSO çatısı altında yapması kişisel bir tercih olup Odamızı yada Yönetim Kurulunu bağlamamaktadır. Bizlerde son zamanlarda Medyada  gelen haberlerden Odamızda zarara uğradığı , üyelerimizin odamıza bakış açısında zarar verecek düşüncelere, bizlere duyulan güvende eksiklikler olacağı sebebi ile odamızın kanun ve yönetmelikler ile yönetilmesi , Bolumuzun gelişmesinde , güçlenmesinde , Bolumuza sağlayacağı istihdam , ekonomik katkılar gibi büyük bir rolü bulunmakta iken kurulma  BİRLEŞTİRİCİ – UZLAŞTIRICI- ÇÖZÜM ODAKLI olmak adına bugün burada toplanarak açıklama yapmak zarureti doğmuştur.

KİMİN KÖROĞLU KİMİN BOLU BEYİ OLDUĞU BİZİ ALAKADAR ETMEZ

Bolunun en büyük sivil toplum örgütünde bu tarz şaibeye yol açan, dedikoduya sebep olan  kanun dışına çıkılarak üyelerimizin menfeatlerı dışında hiçbir karara  yönetim kurulu başkanları olarak ve yönetim kurulu üyeleri olarak izin vermeyeceğiz, kimin KÖROĞLU kimin BOLU BEYİ olduğu bizleri alakadar etmemektedir. Biz üyelerimiz için hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğiz.”

4 yorum yapılmış
  • Kenan
    8 Şubat 2024 • 12:29
    Tüm yönetim kurulu topluca istifa edip, tekrardan kimsenin yönetime talip olmadığı bir düzeni tesis etmek boynunuzun borcudur.
  • melungeon14
    8 Şubat 2024 • 13:43
    adamı şımarttınız..kafa estikçe lüks araba alıyor..har vurup harman savuruyor...o tür kişiler kesesinede iyi doldurmaya bakar..hep bu tür yerlere hep yiyicilermi gelir anlamadım...
  • Ali
    9 Şubat 2024 • 04:16
    Abdullah bey acaba rotaryancı olmadığı için mi hedefe konuluyor.
  • bolu
    9 Şubat 2024 • 06:21
    Ticaret Odası Başkanı seçimlerinde bugün ağlayan meclis üyeleri Fatih YAMANANER Bey'in seçilmemesini için gayret göstermişlerdi,o zamanlar dışarıdan bakıldığında durumun böyle olacağı belliydi. Bolu Tic.Od.Başkanı vizyoner sahibi Fatih Yamaner Bey olmalıydı. En başından yanlış bir karardı iyi olmuş bunlara.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.