VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MEHMET ŞİMŞEK'TEN TASARRUF ÇAĞRISI "BEN DEFTERİ SONUNA KADAR KULLANIYORUM”

17 Ocak 2024

.........................

HABER: YASEMİN GÜLDEMİR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Valiler Toplantısı’nda tasarruf tedbirleriyle ilgili valilere uyarılarda bulundu.  Bakan Şimşek, “Ben defterleri sonuna kadar kullanıyorum. Gösterişten uzak, mütevazı bir kamu anlayışına her alanda mecburuz.” dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düzenlenen Valiler Toplantısında tasarruf tedbirlerinin önemine dikkat çekti. Şimşek, valilerin de tasarrufla ilgili üzerine görev düştüğünü vurgulayarak, “Gelin görün ki bu öyle olmuyor; taşıt kullanımından tanıtım giderlerine kadar... Bu alanlarda hakikaten hassasiyet gerekiyor. Türkiye’de 2024 yılında biz bütçeye tam uyarsak, 2,7 trilyon lira açık vereceğiz. O açığı nasıl finanse edeceğiz? Borçla. Borçla finanse etmek demek bugünkü yüksek faiz sürecinde memleketin imkânlarının yatırım ve hizmet yerine faize gitmesi demektir. O yüzden sizin de üzerinize görev düşüyor.” dedi.  

“BEN DEFTERİ SONUNA KADAR KULLANIYORUM” 

Bakan Şimşek, kendisinin de uyguladığı tasarruf yöntemlerinden bahsederek, “Bu hassasiyet o kadar değerli ki. Ben defterleri sonuna kadar kullanıyorum. Kağıt falan kullanmıyorum. Bu seviyeye kadar inmemiz lazım. Bu babamızın parası değil. Hepimizin parası, milletin parası. 2,7 trilyon lira açık vereceğiz arkadaşlar. Onun için lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin; bu konuda bize yardımcı olun. Gösterişten uzak, mütevazı bir kamu anlayışına her alanda mecburuz. Tasarruf tedbirleri konusunda sizden yardım istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRMEMİZ LAZIM” 

Bakan Şimşek, enflasyonun şu anda çok yüksek olduğunu belirterek, “Türkiye’yi tekrar güçlü bir şekilde küresel kalkınma yarışında ön plana çıkaracak bir program uyguluyoruz. Bu programın ana unsurlarından biri de fiyat istikrarı. Fiyat istikrarından kastettiğimiz enflasyonun tek haneye indirilmesi. Şu anda çok yüksek; bunu aşağı çekmemiz lazım. Aşağı çekmemiz için de dünyanın kurallarına uygun bir programla yolumuza devam ediyoruz. Enflasyonu aşağı çekersek makroekonomik hedeflerimizin tamamını başarabiliriz. Bu o nedenle önemli bir hedef.” sözleriyle enflasyonun tek haneye indirilmesi gerektiğini vurguladı. 

“MAKAM ARAÇLARINIZI SATIP TOGG ALABİLİRSİNİZ” 

Toplantının ardından yapılan soru cevap kısmında valilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek’in, bazı valilerin Togg almak istediklerini söylemeleri üzerine, “Makam araçlarınızı satıp, Togg alabilirsiniz” dediği kaydedildi. 

 

 

5 yorum yapılmış
  • AdemKocaba
    17 Ocak 2024 • 06:51
    Tasarrufu kamu da yapalım, Gündüz yanan lambalar Kamu binalarının dağınık olması Resmi araçların hoyratça kullanılması Kırtasıyede yapılan israf Say say bitmez...
  • gereDeli
    17 Ocak 2024 • 13:54
    Daha öncede kamuda tasarruf dedin sayın bakan noldu.Milletvekillerini kayak merkezine tatile götürdünüz.Sizin tasarruf anlayışınız bu mudur?Ayrıca bi zahmet kamudaki herkesin altında bulunan lüks araçları satsanız ülke neredeyse rafaha kavuşur.Doldur benzini devlet ödesin, devletete millete ek vergi koysun noldu millet ödedi.Haber çıktı Türkiyenin 2023 yılı ÖTV vergisi ile AUDİ firmasını satın alınıyormuş peki bu paralar nerde varsa yoksa yandaşşşş
  • Bolu
    17 Ocak 2024 • 18:24
    Hırsızların ellerini kesseniz bu ülke dünyanın en iyi ülkesi olur, 3.dünya ülkelerinin bile gerisinde.
  • Bolu
    17 Ocak 2024 • 20:04
    Önce kamudan başla başlayabilirsen. İsraf diz boyu.
  • Melungeon14
    18 Ocak 2024 • 03:17
    kimin neresini soruyorsun git seninkilere de ilk önce har vurup harman savuran onlar...sendede adaletin olsa millete eşit zam verdirirsin..düşük maaşlı emekliyi bitirdiniz....zaten gururda olsa kovulduktan sonra geri gelmezsin..
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.