VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MSB ACI HABERİ DUYURDU...2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU...1 ASKERİMİZ YARALI

12 Ocak 2024

........................

HABER: YASEMİN GÜLDEMİR

Milli Savunma Bakanlığı, 2 askerimizin şehit olduğu ve 1 askerimizin yaralandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerin sızma girişiminde 1 askerimizin şehit olduğu ve 1 askerimizin yaralandığı bildirilirken, Denizkurdu Tatbikatı kapsamında 1 askerimizin de dalış eğitimi sırasında şehit olduğu bildirildi.  

 Milli Savunma Bakanlığı tarafından 2 askerimizin şehit haberi ve 1 askerimizin yaralı olduğu duyuruldu.  Pençe Kilit operasyonu bölgesinde 1 askerimizin şehit olduğu ve 1 askerimizin de yaralı olduğu açıklanırken, Denizkurdu Tatbikatı kapsamında 1 askerimizin dalış eğitimi sırasında rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede şehit olduğu açıklandı.  

 Pençe Kilit operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan için Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bir askerimizin de yaralı olduğu bildirilerek, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 11 Ocak 2024'te, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır." denildi.  

 Bakanlıktan yapılan diğer açıklamada, Denizkurdu Tatbikatı kapsamında mayın temizleme eğitimi icra eden TCG Edremit’te görevli Mayın Harbi Dalgıcı Astsubay Kıdemli Çavuş Bahadır Canbulat’ın dalış eğitimi esnasında rahatsızlandığı, dalış doktoru tarafından ilk müdahalesinin gemide yapılarak hastaneye kaldırıldığı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu açıklandı. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.