VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

RÜZGAR TÜRBİNİ PROJESİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI

14 Aralık 2023

............................

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde bulunan 6 köyün ormanlık alanlarına 10 adet rüzgar türbini koyulması için köyde yaşayan vatandaşlarla bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
Bolu’nun Mudurnu ilçesine bağlı Alpagut, Çepni, Esenkaya, Karapınar Kavağı, Gölcük ve Sürmeli köylerine 10 adet rüzgar türbini koyulması için proje hazırlandı. 756 milyon lira olarak belirlenen proje yatırım bedeliyle bölgeye 50 megawatt-saat gücünde elektrik depolama tesisi kurulması ve 200 milyar kilowatt saat/yıl üretim gerçekleştirilmesi planlanıyor. 
Sürmeli Köyü köy toplantı binasında yetkili firma tarafından köylerde yaşayan vatandaşlara bilgilendirme yapıldı. Yapılan toplantıya Mudurnu Orman İşletmesi yetkilileri, Bolu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri, jandarma, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar evlere yakın olanların bazılarının yerinin değiştirilmesin istedi. 
Evine türbinlerin çok yakın olduğunu ifade ederek itiraz eden Sedat Ay, “Biri benim evime çok yakın. Bize rahatsızlık vereceği için iptalini istiyoruz. Veya yerinin değişmesini istiyoruz. Ses yönünden zararı olacak” diye konuştu. 
Sürmeli köyü Muhtarı Erkan akıllı, “Sürmeli köyümüzde rüzgar türbin toplantısı yapıldı. Yaklaşık olarak 10 adet rüzgar türbini koyulacağı söyleniyor. Fakat 3 tanesi köyümüzün yerleşim alanına ve su kaynaklarımıza çok yakın. Onun için itirazımızı yaptık. Yetkililer notlarını aldı. Diğer 7 tane için itiraz olmadı” şeklinde konuştu. 
Yapılan toplantının ardından köydeki vatandaşların itirazları not edildi. 

1 yorum yapılmış
  • Cevreci
    14 Aralık 2023 • 11:00
    Yakında çevreci geçinen terörist yandaşları ağaçları kesmeyin yalanıyla gelirler.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.