VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’NUN TARİHİ FOTOĞRAFLARI BU KİTAPTA BİR ARAYA GELDİ

12 Aralık 2023

............................

Bolu'nun 1893-1976 yılları arasında çekimi yapılan fotoğrafları arşivlerden toplanarak, kitap haline getirildi. Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, "İlk etapta 500 adet basıldı. Biz bu kitabı Türkiye'ye dağıtacağız" dedi. 
Bolu Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonla 1893-1976 yılları arasında çekilen tarihi Bolu fotoğrafları "Tarihi Fotoğraflarla Bolu " isimli kitapta bir araya getirildi. Bolu'nun tarihinde yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, ilçeler, eylemler, Atatürk’ün Bolu’ya gelişine dair fotoğrafları içerisinde barındıran kitap, yaklaşık 1 senelik çalışma neticesinde hazırlandı. 
Kitabın tanıtım toplantısında konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, böyle bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirterek, Bolu'nun tarihini ortaya koymamız anlamında bunun gerekli olduğunu hepimiz biliyorduk. Bu çalışmayı da ortaya koyduk. Bu kitabı eline alanlar, Bolu'da tarihsel anlamda geçmişte hangi eserler vardı? Hangi tarihi yapılar vardı? Bolu'nun sosyal yaşantısı nasıldı? Turizm anlamında neler var? Bunları bu kitapla beraber kolayca görebilecekler. Kalıcı bir eser ortaya çıkmış oldu. Bolu için çok önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

"TÜRKİYE’YE DAĞITIYORUZ” 

Kitabın yaklaşık 1 yıllık sürenin ardından hazırlandığını ifade eden Vali Kılıç, "İlk etapta 500 adet basıldı. Biz bu kitabı bütün Türkiye'ye dağıtacağız. Bolu'da uygun yerlere dağıtacağız. Bunun kalıcı bir şekilde kütüphanelerde olmasını da istiyoruz. Kurumlarda da olmasını istiyoruz. Oralara da kitabı göndereceğiz. İhtiyaç durumuna göre bunun tekrar bakımı yapılabilir. Şu anda zaten çalışmayla ilgili bütün bilgiler elimizde. İncelendiği zaman görülebilecek. Kitapta Bolu'ya özgü çok önemli fotoğraflar var. Biz bunların kaybolmasını istemiyorduk" diye konuştu. 

1 yorum yapılmış
  • merAkda
    12 Aralık 2023 • 11:12
    nasıl alabiliriz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.