VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

21 GÜNDE 5 YANGIN ÇIKAN KÖYDE VATANDAŞLAR TEDİRGİN

8 Aralık 2023

.......................................................................................

  Bolu’nun merkez ilçesine bağlı Muratlar köyünde 21 günde 5 farklı noktada çıkan yangılar köyde tedirginliğe neden oldu. Köy Muhtarı Nihat Dinç, “Jandarma gittikten sonra Rahmi Evren’in evi yanıyor. Onlar gider gitmez çünkü alt tarafında balkon var, balkondan tutuşuyor. Bu iş yüzde yüz kundaklama” dedi. 
Bolu’nun merkez ilçesine bağlı Muratlar Köyü’nde sabaha karşı, 64 yaşındaki Rasim Evren’e ait evde yangın çıktı. O esnada evde uyuyan yaşlı karıkoca, durumu fark ederek evden çıktı. Ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın söndürülürken, ev kullanılamaz hale geldi. Muratlar köyünde 21 günlük süreçte 5 farklı noktada yangın çıkması köylüleri tedirgin etti. Farklı günlerde gece saatlerinde 3 odunluk ve 2 evin yandığı köyde Muhtar Nihat Dinç, “Şaşkınız hakikaten ne diyeceğimi de bilemiyorum. Yani 21 gündür doğru dürüst uykum bile yok” dedi. 
“Bütün insanlar tedirgin”
Muratlar Köyü Muhtarı Nihat Dinç, “Yangın çıkıyor. Haberimiz oluyor. Gecenin bir yarısı. Üçte, dörtte, beşte, altı, yedi… saatleri de belli olmuyor. Şaşkınız hakikaten ne diyeceğimi de bilemiyorum. Yani 21 gündür doğru dürüst uykum bile yok. 21 günde 5 defa yangın çıktı. Tedirginiz, bütün insanlar tedirgin şu anda, ‘sıra bana mı geliyor?’ diye. 3 odunluk, 2 ev yandı. Sürekli jandarma burada. İtfaiye, jandarma zaten sürekli başımızda onlar var sürekli. Soruşturma başlatıldı. Hiçbir sonuç yok. Hiçbir sonuç alamadık. Çok şükür can kaybı ve yaralanma yok. En sevindirici tarafımız o” ifadelerine yer verdi. 
“Bu iş yüzde yüz kundaklama”
Jandarmanın sabahın erken saatlerinde köyden ayrılmasıyla yangının meydana geldiğini ifade eden Nihat Dinç, “Rasim Evren’in evi yanmadan önce saat 05.45’te jandarma köyden ayrılıyor. Jandarma gittikten sonra Rasim Evren’in evi yanıyor. Onlar gider gitmez çünkü alt tarafında balkon var, balkondan tutuşuyor. Bu iş yüzde yüz kundaklama. İlk önce biz elektrik şüphesiyle baktık” diye konuştu.  
“60 yılım geçti burada, böyle bir şey görmedik”
21 gün önce ilk evi yanan Mehmet Sağlam, “Bu köyün çocuğuyum 60 yılım geçti burada, böyle bir şey görmedik. 21 günden beri biz bu yangınla muhtarımız olsun, köylüsü, jandarması hep tetikteyiz. İlk benim evim yandı. Biz dedik ki zamanında bizimkine elektrikten olduğunu düşündük. Ama iş elektrikten çıktı. Boyut uzadı. 5’nci oldu bu yangın. Kundaklamaya gitti bu iş. Şu anda yetkililerden yardım istiyoruz. Daha ileri gitmesin. Bunu istiyoruz” dedi. 

  • 21 GÜNDE 5 YANGIN ÇIKAN KÖYDE VATANDAŞLAR TEDİRGİN
  • 21 GÜNDE 5 YANGIN ÇIKAN KÖYDE VATANDAŞLAR TEDİRGİN
  • 21 GÜNDE 5 YANGIN ÇIKAN KÖYDE VATANDAŞLAR TEDİRGİN
  • 21 GÜNDE 5 YANGIN ÇIKAN KÖYDE VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.