VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DA CUMHUR İTTİFAKI MHP ÇATISI ALTINDA MI TOPLANACAK?

7 Aralık 2023

...............................

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde AK Parti ve MHP’nin Bolu’da ittifak yapacağı ve MHP’nin adayının, AK Parti tarafından destekleneceği kulis bilgisi olarak paylaşıldı. MHP kanadından henüz aday adayı başvurusu yapan olmadı ancak MHP İl Başkanı İlhan Durak’ın ismi kulislerde konuşulmaya başlandı.  

AK Parti ve MHP, arasında yapılacak iş birliğine dair kulis bilgiler paylaşıldı. Cumhur İttifakı çatısı altında seçimleri geçiren iki partinin, 2024 yerel seçimlerde de beraber seçime gireceği biliniyor. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında karşılıklı istişareler yapıldı. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, 30 büyükşehir ve ilçelerinde yapılacak ortak çalışmada anlaşma sağlandı. 30 civarında il belediyesinde de iş birliği yapılacağı belirtildi. 

DİKKAT ÇEKEN BOLU DETAYI 

Verilen bilgiler arasında, iş birliği noktasında Bolu ön plana çıktı. AK Parti kurmaylarının, “Bir ilde muhalefetin oy oranı düşükse, bir varlık gösteremiyorlarsa buralarda MHP-AK Parti ayrı aday çıkaracak, iş birliği yapmaya gerek kalmayacak. 20-25 arası ilde AK Parti ve MHP olarak yarışacağımız görünüyor” ifadelerini kullandığı söylendi. Bolu’da ise MHP’nin adayı ile seçime gidilebileceği, AK Parti’nin MHP’ye destek verebileceğine dikkat çekildi. 

MHP kanadından henüz aday adayı başvurusu yapan olmadı ancak MHP İl Başkanı İlhan Durak’ın ismi kulislerde konuşulmaya başlandı. 

AK Parti’de ise Muhammed Emin Demirkol, Mustafa Deverenli, Süleyman Özbağ, Selami Konyalıoğlu ve Reşat Özcan aday adaylığını açıklamıştı.  

Henüz resmi bir açıklama yapılmazken Türkiye Gazetesi’nde, Bolu’da MHP çatısı altında toplanılacağı ifade edildi. 

5 yorum yapılmış
  • Mert
    7 Aralık 2023 • 08:54
    AKP NİN ADAY ADYLARINDA SEÇİM KAZANACAK ADAY GÖZÜKMÜYOR.MHP YADA YENİDEN REFAH DA İYİ ADAY ADAYLARI GÖZÜKÜYOR.BUNLARLA SEÇİME GİDERSE CUMHUR İTTİFAKLI RAHAT KAZANIR. ÇÜNKÜ SON MAHALLİ SEÇİMLERDE ALAATTİNE VE AKP NİN ADAYINA KIZANLARIN SAYESİNDE TANJUYA OY VERDİ BİRÇOK TANIDIĞM BOLUDA.AMA GÖRDÜLERKİ TANJU EFENDİ HERTARAFI HER SOKAĞI TEKEL BAYİLSİ RUHSATI VERDİ.VE HİÇBİR ŞEY YAPMADI ŞOWDAN BAŞKA
  • Fikret
    7 Aralık 2023 • 13:19
    Mhpden İmdat Aslan bey aday adaylığını açıkladı ama MHPden aday yok diye yazmışsınız
  • Bykhata
    7 Aralık 2023 • 16:08
    Bu gerçekleşirse Bolu'da seçim Tanju Bey'e altın tepside hediye edilmiş olur.
  • Yaren14
    8 Aralık 2023 • 12:46
    Akparti seçmeni MHPye oy vermez. Çünkü onlarda ittifak ruhu yok.Ortak aday Muhammed Demirkol ile girilecektir.
  • DurmuAytar
    10 Aralık 2023 • 08:43
    İnşallah MHP yi görmek istiyoruz öteki ler yaptı birde MHP yapsın
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.