VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’DAN NASA’YA UZANAN UZAY FOTOĞRAFÇILIĞI YETENEĞİ

20 Kasım 2023

.................................................................

Bolu’da 17 yaşındaki lise öğrencisi Berkcan Belen, babasının hediye ettiği makineyle başladığı yıldız fotoğrafçılığında kendini geliştirerek uzay fotoğrafçılığında çıplak gözle görülmeyenleri çekti.  Lise öğrencisi Berkcan Belen'in 2 fotoğrafı, NASA'ya ait sosyal medya hesabından paylaşıldı. 

Bolu’nun Seben ilçesi Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Çok Programlı Lisesi’nde öğrenci olan 17 yaşındaki  Berkcan Belen, babasının hediye ettiği fotoğraf makinesiyle merak sardığı uzay fotoğrafçılığı alanında kendisini geliştirdi. Evinin bahçesinde ve çeşitli yerlerde çektiği fotoğrafları öğretmenine gösteren Belen, Seben Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle sergi açtı. 

FOTOĞRAFLARI NASA’DA 

Berkcan Belen’in evinde ve Bolu’nun çeşitli yerlerinde çektiği fotoğraflardan 2 tanesi ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'na (NASA) ait sosyal medya hesabından paylaşıldı, 1 karesi ise günün en iyi fotoğrafı olmaya aday gösterildi. Belen'i konu edinen 13 dakikalık "Karanlık Bölge" adlı belgesel de TRT Geleceğin İletişimcileri Belgesel Yarışması’nda birinci oldu.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.