VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA LASTİKÇİLERİN KIŞ LASTİĞİ MESAİSİ BAŞLADI

18 Kasım 2023

.....................................................

Haber: Enes Özkan/ İHA

Zorunlu kış lastiği uygulaması öncesinde Bolu’da geçtiğimiz günlerde mevsimin ilk karının yağmasıyla birlikte lastikçilerde kış lastiği mesaisi başladı. Kış lastiğinin değiştirilmesi gerektiğini belirten lastik onarım ve değişim ustabaşı Ünsal Bayrak, “Kış lastiği taktırmazsak, araç kayabilir, kazaya sebebiyet verebilir” dedi.


Bolu’nun yüksek kesimlerine geçtiğimiz günlerde mevsimin ilk karı yağdı. Yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık itibariyle başlarken, uygulama öncesi sürücüler lastik değişimi ve araçların kışlık bakımları yaptırmak için oto bakım ve lastikçilere gelmeye başladı. Lastikçi dükkanları önünde yoğunluk oluşturan vatandaşlar kışlık lastiklerini taktırmaya başladı.
Tır şoförü Ahmet Bayram, “Kış lastiği, yağmurda karda güvenli yolculuk yapmamızı sağlıyor. Ben de taktırdım biraz önce. Rusya’ya gidiyorum. Yağmurda, karda, kış lastiği aracı kaydırmaz” diye konuştu.

“KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMAZSAK, ARAÇ KAYABİLİR, KAZAYA SEBEBİYET VEREBİLİR"


Lastik onarım ve değişim ustabaşı Ünsal Bayrak, “Şimdi bildiğimiz üzere hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman kışlık lastik takmak zorundayız. Emniyet ve güvenlik açısından önemi büyük. Hava sıcaklıkları 5 derecenin altına düştüğü için artık taktırmak gerekiyor. Kış lastiği taktırmazsak, araç kayabilir, kazaya sebebiyet verebilir. Geçen haftadan itibaren, havaların soğumasıyla yoğunluğumuz başladı” şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış
  • Mahmut
    19 Kasım 2023 • 05:52
    Evet kazaya sebebiyet verebilir ne açıklama olmuş. En az 500 Tl isterler şimdi. yapılan bir şey de yok.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.