VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLULULARIN VAZGEÇİLMEZİ TEZGAHTA YERİNİ ALDI...İŞTE KANLICA'NIN FİYATI

14 Kasım 2023

...................................................

Bolu’da 57 yaşındaki Sabriye Cihat, ormandan topladığı kanlıca mantarlarını pazar alanında kilosunu 150 liradan satarak aile ekonomisine katkı sunuyor. 

İhsaniye Mahallesinde kurulan pazar alanında tezgah açan 57 yaşındaki Sabriye Cihat, ormandan topladığı mantarları satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Bolu’nun soğuk hava şartlarına rağmen açık havada tezgahının başında oturan 57 yaşındaki emekçi kadın, ormandan topladığı kanlıca, malkadın ve içikızıl mantarlarını satmak için akşam saatlerine kadar pazar alanında bekliyor. Bolulu vatandaşların en çok tercih ettiği mantarlar arasında bulunan kanlıca mantarı kilosu 150 liradan rağbet görüyor. 

Mantarları ormanlardan kendisinin topladığını dile getiren Sabriye Cihat, "Mantarları kendim topluyorum. At yaylası bölgesinden topluyorum. 57 yaşındayım. Mantarları ormandan toplamak zor oluyor ama ekmek de kolayla kazanılmıyor. Pazarda akşam saatlerine kadar bekliyoruz. Kanlıca mantarının yemesi çok güzel olur. Faydaları konusunda bir de duyduğum bir olay oldu. Birisinin kan değerleri eksik çıkıyormuş. Bir türlü değerleri uyuşmuyormuş. Kanlıca mantarı yemiş ve Ankara’ya hastaneye gitmiş. Kan değerleri seviyesinin üstünde çıkmış. Doktor hayret ederek ‘Sen ne yedin geldin?’ demiş. ‘Kanlıca mantarı yedim geldim’ demiş o da. Seve seve yeriz" dedi. 

Kanlıca mantarının lezzetli olduğunu ifade eden Sabriye Cihat, "Bunu istersen haşla ya da tereyağında kızartıp yiyebilirsin. İsterseniz domates ve biberle sote yaparak yenebilir. Lezzeti güzeldir" diye konuştu. 

 
 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.