VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YEDİGÖLLER SONBAHARDA BİR BAŞKA

10 Kasım 2023

........................................................................................

 Haber: Serap VARLIK 

Bolu’da yer alan milli park Yedigöller sonbaharın gelmesiyle birlikte turuncu yapraklar adeta kartpostallık görüntüler sergiliyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Yedigöller Milli Park vatandaş tarafından yoğun ilgi görüyor.

 Bolu'da yer alan bu milli park, Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Bolu ilinin kuzeyinde ve Zonguldak ile Düzce'nin güney ve doğusunda yer almaktadır. 1965 yılında milli park unvanını kazanan Yedigöller, heyelanla oluşan yedi gölden adını alır: Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl. Büyükgöl, en yüksek plato arasında yer alırken, gölün güzelliklerini keşfetmek için çeşitli patikalar bulunmaktadır. Türkiye'nin büyüleyici doğası ve çeşitli bölgeleri, herkesi etkileyen bir güzellik sunar. Bolu'da, özellikle sonbaharda kızıl yaprakların büyülediği Yedigöller Milli Parkı, sakin ve doğayla iç içe bir tatil için ideal bir destinasyondur.

Bolu'da bulunan Yedigöller Milli Park, geniş bir alanda bir kaç isimle ayrılan faklı gölleri bulunuyor. işte o göller...

BÜYÜKGÖL

Yedigöller bölgesini ziyaret ederseniz, gezinize Büyükgöl’den başlayabilirsiniz. Bölgenin en büyük gölü olduğu için bu isimle anılan Büyükgöl, ortalama 780 metre yükseklikte, en derin yeri ise 15 metre.

DERİNGÖL

Büyükgöl’ün güneydoğusunda yer alan Deringöl, toplam 15 kilometrekarelik bir alanı kaplamakta. 20 metre uzunluğundaki akan bölümüyle Büyükgöl’e bağlı olan Deringöl’ün yakınlarındaki balık üretme istasyonundan canlı alabalık temin edilebilmekte.

SERİNGÖL

Yedigöller geziniz sırasında mutlaka uğramanız gereken alanlardan biri olan Seringöl, Büyükgöl’ün kuzeyinde yer almakta. Diğerlerine oranla küçük denilebilecek bu gölün kapladığı alan 2 kilometrekarenin altında.

İNCEGÖL

Yedigöller’e Bolu üzerinden gelirseniz, karşınıza ilk olarak İncegöl çıkacaktır. 2 kilometrekareden az bir ortamı kaplayan İncegöl, Yedigöller havzasının bir tür giriş kapısı. Hemen yanı başında bulunan Kurugöl, yılın büyük bir bölümünde kuru olduğu için bu isimle anılmakta.

SAZLIGÖL

İncegöl’le aynı platoda yer alan Sazlıgöl, 6 kilometrekarelik alanıyla Yedigöller bölgesinde orta büyüklükte bir alanı kaplamakta.

NAZLIGÖL

Deringöl’ün kuzeyinde kalan Nazlıgöl, Yedigöller bölgesinin en güzel panoramik fotoğraflarını çekebileceğiniz noktalara sahip.

KÜÇÜKGÖL

Nazlıgöl’le aynı platoda yer alan Küçükgöl, 2 kilometrekarelik bir alanı kaplamakta. Fakat ne yazık ki, günümüzde büyük ölçüde kurumuş bir göl. Bölgenin en yüksek noktası yerden 1488 metre yükseklikte. Güneye doğru gidildikçe alçalma gösteren bölgede kamp yapmak için uygun alanlar mevcut.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.