VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KEDİLERİN BİR ÖZELLİĞİ DAHA KEŞFEDİLDİ

2 Kasım 2023

......................................................

 

ABD’de bilim insanları kedilerin 276 farklı yüz ifadesi olduğunu tespit etti. Araştırmacılar 413’ü erkek 275’i dişi olmak üzere toplam 688 kedinin yüz sinyalini kodladı. 

ABD’li bilim insanları kediler arası 186 sinyali kaydetti. Sinyalleri inceleyen ABD’li bilim insanları kedilerin birbiriyle etkileşime girdiğinde 276 farklı yüz ifadesi kullandıklarını keşfetti. Her ifadeye anlam yükleyemeyen araştırmacılar kodlanan ifadelerin yüzde 45,7’sinin dosta, yüzde 37’sinin ise saldırgan ifade olduğunu tespit etti. Araştırmanın sonucuna göre kulakları ve bıyıkları öne doğru hareket eden ve gözleri kapanmış olan kedilerin dostane olduğu belirtilirken göz bebekleri küçülmüş ve kulakları kafasına doğru yaslanmış olan kedilerin saldırgan olduğu belirtildi. 

“EVCİLLEŞMENİN, KEDİLERİN YÜZ SİNYALLERİNİN GELİŞİMİ ÜZERİNDE ÖNEMLİ BİR ETKİSİ OLDU” 

ABD’li araştırmacı Florkiewicz, kedilerin insanlarla yaşadıkları için sosyal açıdan daha toleranslı olduklarını ve bu sebeple daha fazla yüz ifadesine sahip olduklarını belirtirken 267 yüz ifadesi tespit ettiklerine şaşırdıklarını ifade etti. Florkiewicz, evcilleşmenin kedilerin yüz sinyallerinin gelişiminde önemli etkisi olduğunu belirtti. Araştırmanın yazarlarından Brittany Florkiewicz, verdiği röportajda “Çalışmamız, kedi iletişiminin daha önce varsayılandan daha karmaşık olduğunu göstermektedir.” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.