VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İLKAY BAYRAK'TAN ÇOK ÇARPICI İDDİALAR

16 Ekim 2023

..........................................................................................

Bolu Belediyesi CHP Meclis üyesi İlkay Bayrak, Köroğlu Kooperatifi’yle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Bayrak, “Köroğlu Kooperatifi, MYTAR'a mantar Kırdırıyor. Literatüre ‘Mantar Kırdırmak’ diye bir deyimi kazandırdılar. Maaşlar ödenemiyor, MYTAR yetişiyor. Teminat iadeleri yapılamıyor, MYTAR yetişiyor. MYTAR, Kooperatiften mantarı değerinin altında alıyor ve daha yüksek kar ile satıyor. Yani suya sabuna dokunmadan Mantarın kaymağını bunlar yiyorlar” dedi.

CHP’de söylemleriyle ve yaptıklarıyla gündeme gelen Bolu Belediyesi CHP Meclis üyesi İlkay Bayrak, son olarak, parti binasının duvarındaki Tanju Özcan’ın resmini kaldırıp çöpe atmıştı. Bolu Belediyesi’nin şirketi olan Köroğlu Kooperatifi’yle alakalı CHP’li meclis üyesi İlkay Bayrak, çarpıcı iddialarda bulundu.

“SAĞLIĞINI KAYBEDEN İNSANLAR VAR”

Mantar işinden dolayı aile düzeni bozulan hatta sağlığını kaybeden insanların bulunduğunu ifade eden CHP’li meclis üyesi İlkay Bayrak, “Bolu Belediye Meclisine katıldığımdan beri, yaklaşık altı aydır Tanju Özcan'ın kurduğu Köroğlu Kooperatifi'nde yaşanan garip olaylara dikkat çekmeye çalıştım. Ne yazık ki 6 ay sonunda öngörülerimin gerçekleşmiş olmasından dolayı üzüntü içerisindeyim. Aylardır Kooperatiften mantar çadırı kiralayan üreticilerin bir kısmı ile iletişim halindeyim. Burada çok büyük sorunlar ve mağduriyetler var. Bundan dolayı aile düzeni bozulan hatta sağlığını kaybeden insanlar var. Tanju Özcan ismine güvenerek mantar çadırı kiralamak için kooperatife teminat yatıran daha sonra yine buradaki sıkıntılardan dolayı ayrılmak isteyen bazı üreticiler yatırdıkları paraları geri alamıyorlar. İnsanlar çadır başına 90 bin ile 175 bin lira arası miktarlar yatırmışlar. Yatırdıkları zamandan bugüne kadarki değer kaybından geçmişler ana paralarını bile alamıyorlar. Bana ulaşan üreticiler, ‘Biz size bir şekilde ulaştık derdimizi anlatıyoruz. Ama buradaki insanlardan korkup sinmiş olan bir sürü mağdur var. Onlar öylece bekliyorlar’ diyorlar” dedi.

“PARASINI ALAMAYAN ÜRETİCİLER DE AYRICA MAĞDURLAR”

Tanju Özcan’ın yabancılara karşı yapmacık konuştuğunu belirten ve Filistinli bir vatandaşa 2 adet mantar çadırı satıldığını dile getiren İlkay Bayrak, “Haziran ayından beri ürettikleri ver kooperatife teslim ettikleri mantarların parasını alamayan üreticiler de ayrıca mağdurlar. Mantar üretiminden sorumlu Fatih Demiral'a paralarını istemeye gittiklerinde terslendiklerini, bazen tehditvari davranışlarla karşılaştıklarını anlatıyorlar. Buradan Tanju Özcan'a gittiklerinde de onun da kendilerine, ‘hallettim, halledeceğim’ denilerek yollandıklarını ama hiçbir sonuç alamadıklarını söylüyorlar” diye konuştu.

“KÖROĞLU KOOPERATİFİ BU MYTAR'A YAKLAŞIK 4 MİLYON TL BORÇLU”

Köroğlu Kooperatifi’nin MYTAR’a 4 milyon lira borçlu olduğunu anlatan İlkay Bayrak, “Mantar üretiminde şöyle bir sıkıntı söz konusu. Kooperatif kurulduktan sonra yine aynı dönemlerde türeyen MYTAR diye bir firma var. Firmanın kuruluş tarihine ve ticari ilişkilerine bakıldığında sırf Köroğlu Kooperatifi faaliyetleri üzerinden ticaret yapmak için kurulduğu anlaşılmakta. Bundan önce de yine Aktif elektrik diye bir firma vardı. O da yine Köroğlu Kooperatifi ile Bolu'da ticari faaliyetlerine başlamış bir firma. Yine ilginçtir ki Yöreden Mutfağa diye bir firma daha çıkıyor karşımıza Bunun kuruluşu da çok çok yeni. Çok ilginç bir tesadüf bu üç şirketin sahipleri Köroğlu Kooperatifinin başrol oyuncusu Bahadır Acar'ın daha önce çalıştığı firmanın çalışanları. MYTAR sahibi Bayram Turhan kooperatifte çalışanlara ve üreticilere kendisini istihbaratçı diye tanıtıyor. Bu şekilde insanları sindiriyor. Benimle görüşen üreticiler lütfen ismimizi kimse ile paylaşmayın bunlar tehlikeli ve silahlı adamlar, çoluk çocuğumuz var çok korkuyoruz diyorlar. Şu anda Köroğlu Kooperatifi bu MYTAR'a yaklaşık 4 Milyon TL borçlu. Peki bu borç nereden geliyor? Kooperatiften sonra kurulan bu yeni şirket bu kadar süre içinde güzel ticaretler yapıyor ve büyük nakit akışına sahip oluyor. Kooperatifin her başı sıkıştığında bunların kapısını çalıyor ve bu şirkete ön ödemeli mantar satışı yapıyor. Ön ödemeli satışı ilk başta ben de anlayamadım. Ama sonra çözdüm. Eskiden Bolu'da meşhur bir inşaat şirketi vardı her köşe başında bir binasını görürdünüz. Bu şirket ticaretini çevirmek için çek kırdırırdı, senet kırdırırdı, araba bozdururdu. İşte bizim Kooperatif de MYTAR'a Mantar Kırdırıyor. Literatüre "Mantar Kırdırmak" diye bir deyimi kazandırdılar. Maaşlar ödenemiyor, MYTAR yetişiyor. Teminat iadeleri yapılamıyor MYTAR yetişiyor. MYTAR Kooperatiften mantarı değerinin altında alıyor ve daha yüksek kar ile satıyor. Yani suya sabuna dokunmadan Mantarın kaymağını bunlar yiyorlar” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİM ÇADIRLARINDA KOOPERATİF ARADAN ÇEKİLİYOR”

Köroğlu Kooperatifi’nin MYTAR’a peyderpey devredildiğini belirten İlkay Bayrak, “İlginc bir olay daha. Kooperatifin A, B, C olmak üzere üç kısım mantar üretim çadırı kısımları var. Geçen haftalarda B ve C kısımları MYTAR'a devrediliyor. Yani bu üretim çadırlarında Kooperatif aradan çekiliyor. Bundan sonra üreticiler mantarı MYTAR için üretecekler. Hatta bununla ilgili Karpalas Otel'de üreticilerde yeni düzen hakkında bilgilendirme toplantısı bile yapıyorlar. Toplantıda MYTAR sahibi Bayram Turhan ve Kooperatiften Fatih Demiral bulunuyor. Ama tüm bu rezilliklerin mimarı Bahadır Acar piyasada yok. Zaten durumdan da anlaşılıyor Fatih Demiral da bir süre sonra kooperatiften MYTAR'a transfer olacak. Konserve fabrikasının durumu ortada basbas bağırdım. Bu fabrikayı Manisalı bir firmaya devredecekler diye.  MYTAR operasyonu bu şekilde ilerliyor, muhtemelen Tanju Özcan'ın görev süresi bitmeden elde kalan A kısmındaki çadırlar da bir şekilde devredilecek ve mantar üretimi bu şekilde MYTAR'ın eline geçecek. Gelelim Yöreden Mutfağa denen şirkete. Bu şirketinde yine ortağı ve Müdürü Bayram Turhan. İştigal alanları yöresel ürünler. Köroğlu Kooperatifi stantlarında sattığı ürünleri kimden alıyor biliyor musunuz? Bu şirketten. Üretim kooperatifi üretim yapmıyor al sat yapıyor. Bu firma Bolu'da bir sirke üretim tesisi açmayı planlıyor. Yer araştırıyor ama kiralar biraz yüksek geliyor. Ne yapalım diye düşünürken hemen akıllarına kooperatifin Değirmeni geliyor. Bu değirmen denilen yerde Kooperatif yöresel ürünler üretiyordu. Bu üretim bırakıldı ve burası Yöreden Mutfağa isimli firmaya aylık 10 Bin TL gibi bir ücrete kiralandı. Güncel kira fiyatları ile karşılaştırıldığında komik bir rakam değil mi? Aynen bu fiyata kiralandı ve bu firma şu anda orada üretim yapıp Kooperatife satıyor. Kıbrıscık'taki Kompost Fabrikası Aktif Elektrik insiyayifinde şimdilik. Yine muhtemeldir ki Tanju Özcan dönemi sona ermeden orası da onlara devredilecek” dedi.

“GÖRECEKSİNİZ BOLU HİÇ TARİHİNDE GÖRMEDİĞİ BİR VURGUN İLE KARŞI KARŞIYA”

 

Aylardır tek başına mücadele ettiğini ifade eden İlkay Bayrak, “Bu sisteme Bolu Belediyesi'nden yaklaşık 200 milyon kaynak aktarıldı. Tabi bağış adı altında ödettirilen paralar hariç. Belediyede bir işiniz mi var git Köroğlu Kooperatifine şu kadar bağış yap gel işini halledelim. Öyle 10 bin 20 bin değil. Milyon milyon bağışlar. Şimdi soruyorum; Tanju Özcan sen Bolu Halkının parası ile burada birilerine tezgah mı kurdun? Bu adamlar kimdir? İnsanlara kendilerini istihbaratçıyım diye tanıtıyorlar, korkutuyorlar, sindiriyorlar. Konserve fabrikasını, çadırları ve değirmeni kaç yıllığına bu insanlara kiraladınız? Meclisten yetki almadan hangi yasal mevzuata göre kiraladınız? Bu konular ile ilgili neden kamuoyuna hiçbir şekilde bilgi verilmiyor? Müfettişlere kağıt üzerinde kar eden bir düzeni gösteriyorsunuz, Türkiye'de mantar üretiminde ilk üçteyiz ve mantar ihtiyacının yüzde bilmem kaçını biz karşılıyoruz diye sunum yapıyorsunuz. Ama gerçek Bolu Halkının önünde. Maaşları, teminatları ve üreticilerin paralarını ödeyemeyen, piyasaya milyonlarca borcu olan bir Kooperatif. Bu çelişkiyi nasıl açıklayacaksın? Bahadır Acar'ın eşi tayinini istedi haberin var mı? Ona verdiğiniz mütevazi maaşıyla aldığı villaların birinde oturup teknesiyle balık tutup erken emeklilk hayatına geçecek, eski çalışanlarının kurduğu şirketleri de uzaktan seyredecek galiba.  Göreceksiniz Bolu hiç ömründe görmediği bir vurgun ile karşı karşıya. Ve bunların hepsi Tanju Özcan'ın kanatları altında, Bolu Halkının da gözleri önünde oluyor. Buradan herkesi uyarıyorum. Ben aylardır tek başıma mücadele edip, görevimi yapmaya çalışıyorum. Üzerine görev düşen herkesi de görevlerini yapmaya davet ediyorum. İncelerseniz süreç benim iddia ettiğim şekilde ilerledi sonuca ulaşmak üzere. Bu sürecin sonunda hepiniz utanırsınız ve görevlerinizi yapmadığınız için vatandaşın yüzüne bakamazsınız” dedi.

10 yorum yapılmış
  • HakhukukveAdalet
    16 Ekim 2023 • 07:11
    Haydi paralarını alamayan mantar üreticileri, işte CHP gerçeği Tanju Özcan da kapilizmin yolunu açan bir kapilizmin savunucusu emekli maaşı alanlar maaşıni hem kendi aileme hem devlete katkim olur diye varını yoğunu buraya bağladı sonuç paralar ödenmiyor Tanju Özcan yatacak yerin yok bir sürü kişinin çalıştığı hakkı k vebalini kim verece !?
  • Ali
    16 Ekim 2023 • 07:37
    Ağzına sağlık dünya malı dünyada kalır,bu dünyada çalışanın ,emekcinin hakkını teri soğumadan vereceksin,AH almayacaksın. Ne verirsen elinle O gelir seninle.
  • brahim
    16 Ekim 2023 • 08:01
    Helal olsun İlkay beye tek başına mücadele ediyor kaç zamandır.
  • Mantarc
    16 Ekim 2023 • 08:45
    Bu haberlerin yapılması için çok geç kalındı. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Ve Biz içerdeki teminatımızı almak için sıra bekliyoruz. Yazık çok yazık.
  • Yazk
    16 Ekim 2023 • 10:31
    Tebrikler İlkay abi bizde bazı sitelere okuyucu haberi olarak yazdık ama pek önemi olmadı umarım bunu dikkate alıp biz mağdur ureticilerin ve eski ureticilerin teminatlarini yatirirlar 7 ay oldu bekliyoruz
  • Karacasulu
    16 Ekim 2023 • 11:03
    Başkan çıkıp bu kişiyle tv ve basın karşısın da canlı bir şekilde yuzlesmen ve açıklama yapman gerekiyor, seçim zamanı oy istemek için geleceksin bu vebunun gibi seyler sana sorulacak unutma ve sakina aday olma kaybedeceksin
  • MustafaYlmazer
    16 Ekim 2023 • 15:39
    Tanju Özcan Bolu'nun öz evladıdır. Oyum yine Tanju başkanadır.
  • Gkhan
    6 Şubat 2024 • 16:41
    Oyum Tanju Özcan'a diyen mustafa inşallah sanada bir gün yanlış yapar da sende gerçek yüzünü görürsün Tanju nun ve yanındaki haram yiyicilerin fitil fitil burnundan gelir inşallah. Bolununun öz evladı olması haram yemesini gerektirmez.
  • Ahmetgn
    8 Şubat 2024 • 04:58
    Adama sormazlar mi bu güne kadar neden sessiz kaldın diye ? İlkay in bu güne kadar sessiz kalıp seçim döneminde konuşması reklam kokan hareketler,size de ayıp
  • Baytar14
    30 Mart 2024 • 04:52
    Oyum tanjuya diyen Mustafa sen de bu vurgunlardan nasiplenenlerdesin galiba
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.