VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MİLYONLARCA EMEKLİ VE MEMUR BU KONUNUN TAKİBİNDE

11 Ekim 2023

................................................................................................

Çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık destek ödemesi bugün Meclis'e sunulacak. Düzenleme, dul ve yetim aylığı alanlara da yansıyacak. Ocak ayında kamu görevlilerine yüzde 50'ye, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de yüzde 40'a yakın zam yapılacak.

Destek ödemesi hakkında teknik çalışmalar tamamlandı. Çalışmayan emeklileri kapsayacak düzenleme bugün Meclis'e sunulacak. Düzenleme, dul ve yetim aylığı alanları da etkileyecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma hayatına ilişkin önemli başlıkları anlattı. Emeklileri sosyal yönden de destekleyeceklerini söyledi."Hedefimiz geçim sıkıntısı yaşayan zor durumda olan emeklilerimize destek vermekti. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle de 5 bin lira tüm emeklilere yönelik tek seferlik ödenecek. Kasım ayının 15'ine yakın, ilk çeyreğinde bu ödemeyi yapacağız." Işıkhan'ın gündeminde asgari ücrete yapılacak artış da vardı. Işıkhan, "Aralık ayı başlarında işçi işveren konfederasyonlarıyla bir araya geleceğiz. 6 ayı kapsayacak istişarelere başlayacağız. Hedefimiz şu çalışanlarımızı enflasyonu ezdirmeme ilkesi" dedi.

EMEKLİLERE BÜYÜK ZAM

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği ocak zammına dair bilgileri Bakan Işıkhan şu şekilde, "SSK, Bağ-Kur yüzde 38'e yakın, kamu görevlileri ve emeklilerimiz yüzde 50’ye yakın bir artış olacağını öngörebiliyoruz" açıklamasını yaptı.Işıkhan, ev hanımlarına emeklilik düzenlemesinde de çalışmaların başladığını belirtti. 5 yıllık dönem içerisinde çalışmanın tamamlanacağını vurguladı.

2 MİLYON EYT BAŞVURUSU SONUÇLANDI

Bakan Işıkhan, bugüne kadar 2 milyon EYT başvurusunun sonuçlandırıldığını ve sigortaya bildirildiğini söyledi.120 bin dosyaya ilişkin çalışmaların ise devam ettiği bilgisini verdi.

1 yorum yapılmış
  • melungeon14
    11 Ekim 2023 • 07:26
    haram zade akp haksızloğa bak ssk ve bağkurlu dünya prim YATIRDI YÜZDE 38 ZAM VERCEKMİŞ..kamu emeklşisinede 50 haksızlığa bak neden ssk lılarıda prime göre ayarlamıyon..emekli dedimi hapsini kapsamalı az alana çok çok alana az vermen lazım yüzde 50 -40 gibi..işiniz gücünüz hak yemek..bir gün sizede kalmaz özal zamanı gibi....
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.