VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖZCAN'DAN İTALYA BAŞBAKANI'NA TEŞEKKÜR MEKTUBU...

25 Eylül 2023

.......................

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İtalya Başbakanı Meloni’ye hitaben mektup yazdı. Mektubunda Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi öncesinde, “İtalya’nın Avrupa’nın mülteci kampına dönüşmesine izin vermeyeceğim” diyen Meloni’yi tebrik eden Özcan, “Keşke benim Cumhurbaşkanım da ‘Sığınmacılara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz’ demek yerine sizinle aynı ifadeyi kullanabilseydi” ifadelerini kulandı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’de bulunan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi öncesi “İtalya'nın Avrupa'nın mülteci kampına dönüşmesine izin vermeyeceğim” şeklindeki açıklamaları Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan destek aldı.

İtalyan Başbakan Meloni’ye mektup yazdı

Özcan, İtalyan Başbakan’a hitaben bir mektup yazarak, mültecilerle ilgili yaptığı açıklamalarının kendisini çok etkilediğini belirtti.

Meloni için “Gerçek bir vatansever ve antiemperyal bir lider” tanımı yapan Özcan, “Sığınmacılara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da eleştirdi.

Özcan, sığınmacı tehlikesini 10 yıl önce gördüğünü ve 2019 yılından beri Bolu’da aldığı tedbirler sayesinde sığınmacıların %75’inin Bolu’yu terk etmesini sağladığını vurguladı.

Özcan ayrıca, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi Bolu’ya da davet ederek, “Sığınmacı sorunu ile ilgili fikirlerimi Türkiye’de dinlemek isterseniz, sizi Türkiye’nin en güzel şehri “Doğanın Başkenti” Bolu’muza davet etmek isterim.” dedi.

Tanju Özcan mektubunda şu ifadelere yer verdi;

Sayın Giorgia Meloni 

İtalya Cumhuriyeti Başbakanım,

Sn. Başbakan sizleri yakın talip eden, geçmişte Türkiye parlamentosunda 8 yıla yakın Milletvekilliği yapan, Türk Milliyetçisi ve T.C kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyen,  Antiemperyalist bir Türk siyaset adamıyım.

Türkiye Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan ile ABD’de yaptığınız görüşme öncesinde “İtalya’nın Avrupa’nın mülteci kampına dönüşmesine izin vermeyeceğim” sözünüz beni çok etkiledi. İşte bu sözlerimiz ile gerçek bir vatansever ve anti-emparyal bir lider olarak hafızama kazındınız.

Keşke, benim Cumhurbaşkanım da “sığınmacılara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz” demek yerine sizinle aynı ifadeyi kullanabilseydi.

Türkiye olarak biz 21 yıldır Ülkeyi yöneten Hükümetin hatalı politikaları yüzünden sizin endişe ettiğiniz süreci yaşıyoruz. Ülkemizde kayıtlı veya kayıtsız 10 milyonun üzerinde “sığınmacı” bulunmaktadır. Hatta bazı şehirlerimizde sığınmacı sayısı Türk vatandaşlarımızı geçmiş durumdadır.

Hükümetin yanı sıra muhalefet partilerinin bile önemli bir kısmı tehlikenin büyüklüğünün farkına varamamış durumdadır.

Ben sadece ilimden sorumlu bir Belediye Başkanı olarak bu tehlikeyi 10 yıl önce gördüm. 2019 yılında Bolu Belediye Başkanı olarak aldığım tedbirler ile sığınmacıların %75’inin Bolu’yu terk etmesini sağladım. Ancak, Türkiye’de sığınmacıların geri gönderilmesi için düşüncelerimi dinlemek isteyen siyasetçi olmadı.

Size bu vatansever çıkışınızdan dolayı kutluyorum. Sığınmacı sorunu ile ilgili fikirlerimi Türkiye’de dinlemek isterseniz, sizi Türkiye’nin en güzel şehri “Doğanın Başkenti” Bolu’muza davet etmek isterim.

Ayrıca sömürgeci Fransa ile ilgili sözlerinize de aynen katılıyorum. Bu sözler için de şahsınızı kutluyorum.

Saygılarımla.

3 yorum yapılmış
  • HakhukukveAdalet
    25 Eylül 2023 • 11:20
    Boş işler başkanı nerede ırk ayrımcılığı kargaşa kaos milletin iradesini şaşırtma Tanju Özcan orada bakalım yerel seçimlerde ne yapacak Allah için bu zamana kadar kendi kendinden başka ne düşünüyorsunuz
  • Adalet
    25 Eylül 2023 • 15:23
    Boş işler başkanı nerede kaos Türkiye de kamuoyunun gündemini kendi üzerine çekme Tanju Özcan orada ırk ayrımcılığı kargaşa
  • Mustafa
    27 Eylül 2023 • 02:05
    Acil !!!!!!!!!!! Alpağut Mahallesi 216 Sokakta Belediye altyapı çalışması yaptı. Sokağın Kilit Taşları söküldü. Çalışma tamamlandı. Kum döküldü ancak kilit taşlar yerine konulmadı. Ortalık toz - duman perişan olduk. Buradan Acilen!!! Kilit Taşlarının döşenmesi talebini ÖZGÜR BOLU vesilesi ile belediyemize iletiyorum. Belediye Başvuru No:409001
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.