VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KIRTASİYELER TEK TEK DENETLENDİ

18 Eylül 2023

.......................

Eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte Bolu’da kırtasiyelere denetim gerçekleştirildi. Bolu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimde haksız fiyat ve etiketlere ceza kesildi.

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik haksız fiyat ve fiyat etiketi denetimi gerçekleştirdi.

2023-2024 eğitim öğretim yılı ile birlikte Bolu’da faaliyet gösteren işletmelerde, kırtasiye ürünleri, okul kıyafetleri, ayakkabı ve diğer ürünlere yönelik olarak ürünlerin fiyat etiketleri, kasa raf fiyatları uyumsuzluğu ve haksız fiyat artışına yönelik denetimler yapıldı.

ÜRÜNLER TEK TEK KONTROL EDİLDİ

Bu kapsamda kırtasiye ürünleri satan iş yerleri ve marketlerde Bolu Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından öğrencilerin sıklıkla kullandığı ürün ve markalar üzerinde fiyat karşılaştırmaları yapılarak her ürün tek tek kontrol etti. Denetimlerde haksız fiyat artışı ve yerli üretim logolu ürünlere de incelendi.

ŞİKAYETLER ALO 175 NUMARALI TELEFONA YAPILABİLİR

Ticaret İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, tüketicilerden karşılaştıkları şikayetlerini  ‘Alo 175’ Tüketici hattına, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) veya yazılı olarak Ticaret İl Müdürlüğüne iletebilecekleri aktarıldı.

Haber: Aslı Akış – Köroğlu Gazetesi

4 yorum yapılmış
  • Bolulu1453
    18 Eylül 2023 • 08:22
    Hep şu fırsatçılar yüzünden! Yönetimin ve partilerin hiç suçu yok! Dünya piyasaları iç ve dış mihraklar vs...
  • Hakhukuk
    18 Eylül 2023 • 08:24
    Bu kırtasiye ve okul kıyafetleri forma fiyatları da didik didik denetlenip incelenmeli forma fiyatları da haksız kazanç yapılmamalıdir
  • Veli
    18 Eylül 2023 • 15:49
    Biraz geç kalmadınızmı. Milletin aklıyla alaymı ediyorsunuz. Okullar açıldı. Okuldan listeler verildi, alınacaklar alındı.. Neyin denetimi bu şimdi.sanki denetim isteyen Birinin çocuğu okula gidiyorda fiyatlar pahalı gelmiş bir de neyleyelim demiş havası var... Canım Ülkem...
  • brahim
    19 Eylül 2023 • 02:10
    Marketleride denetleyin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.