VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN'A MECLİSTE ŞOK... MİLYON DOLARLIK ÖNERGE REDDEDİLDİ

9 Eylül 2023

.....................

CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bir soğuk duşta belediye meclisinden geldi. Özcan’ın meclisten geçirmeye çalıştığı Okçular Köyü’ndeki arazinin turizm tesis alanı olarak kiraya verilmesini öngören gündem maddesi AK Parti, MHP, 2 CHP ve 1 İYİ Partili üye tarafından reddedilince çılgına döndü. Özcan, “Gol attınız, Bolu’ya faydalı bir yatırımın önüne geçtiniz” dedi. Özcan ayrıca, arazinin gelecek dönemde AK Parti yönetime gelmesi halinde peşkeş çekileceğini iddia etti.

Bolu Belediye Meclisinin Eylül Ayı 2’nci oturumunda, “Okçular Köyü, Berkiçi mevkiinde 22 bin 688 metrekare alana sahip taşınmazın turizm tesisi projesi kapsamında kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi” konusu görüşüldü.

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Gündem maddesine ilişkin konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  alana büyük bir yatırım yapılabileceğini belirterek, “İlla vereceğiz değil demek yetkiyi almak. Encümen bunun ihalesini gerçekleştirirse de hepinize ayrı ayrı haber vereceğim. Burada sadece ‘Bolu’ya katkı sağlayabilir miyiz’ derdindeyim. Belki müracaat edenlerin hiçbiri ihaleyi alamayacak. Yaklaşık 100 milyon dolarlık falan bir yatırım yapılmasını öngörmesi lazım” dedi.

2 CHP’Lİ VE 1 İYİ PARTİLİ RED VERDİ

Özcan’ın konuşmasının akabinde, gündem maddesi oylandı. Meclis üyelerinin çoğunluğu, arazinin turizm tesis alanı olarak kiralanmasını kabul etmedi. Gündem maddesine AK Parti ve MHP meclis üyeleri ile 2 CHP ve 1 İYİ Partili üye red oyu verdi.

“ENGELLEMEYE ÇALIŞTIM, BAŞARAMADIM”

Gündem maddesinin reddedilmesine Başkan Özcan, sert tepki gösterdi. Özcan, arazinin gelecek dönemde AK Parti yönetime gelmesi halinde peşkeş çekileceğini iddia ederek,  “Oy çokluğuyla reddedildi. Hayırlı olsun Bolu’muza çok büyük bir katkı verdiniz. Bize gol attınız, Bolu’muza çok büyük katkı verdiniz. Gol attınız. Bolu’ya faydalı bir yatırımın önüne geçmiş oldunuz. Babamın mülkü değil, belediyenin mülkü. Yarın öbür gün sizden birisi gelirse, birine nasıl peşkeş çektiğinizi görürüz. Bunu engellemeye çalıştım, başaramadım” diye konuştu.

Haber: Oğuzhan Eke – Köroğlu Gazetesi

6 yorum yapılmış
  • Sucu
    9 Eylül 2023 • 17:10
    Tanju suyun m3'ünü 21-22 lira yaptın ya sana bu paralar haram zıkkım olsun gariban insanlar kaçak kullanmayıp onurunu koruyor Bu paralar sana haram. Sesin çıkmıyor ama bunun vebalini inşallah ödersin.
  • Rasim
    9 Eylül 2023 • 18:50
    Sat sat nereye kadar Tanju Özcan babanın malı olsa böylemi yapardın artık insanlar ve meclis uyeleri sana gūvenmiyor
  • Yorumcu
    10 Eylül 2023 • 04:16
    Adam çalmıyor çırpmıyor kendi imkanları ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Hükümetten ve meclisten destek gelmiyor. Sonra gelip başkana laf atıyorsunuz.
  • Hakhukuk
    10 Eylül 2023 • 09:31
    Yorumcu rumuzlu kardeş Bolu ya hükümet ve ve meclis ten destek gelmiyormus parti ayrımı yapılmadan iller Bankasından 81 ilin belediyelerine gönderilen önce yapılan tebliğ sonra icraat ne olacak Mahmut alan abi sağol sun Ata konutları projesinde ne yaptınız mümtaz isimli şahısa yüklenici firma ya verdiniz belki Allah bilir teknik şartname de yok 300,000 TL verilmiş konutlar nerede Tanju Özcan yatacak yerin yok anladı belediye elden gidiyor bu millet seni hizmet eder diye se
  • Poyraz
    10 Eylül 2023 • 10:11
    Bunlar iyi günlerin daha ne hallere düşüceksin kolaymı öle Bolulunun parasını 5 yıl heba etmek rezil ettin boluyuda sana güvenenlerede
  • MURAT
    11 Eylül 2023 • 14:59
    Sayın yorumcular baştakiler satarken peşkeş çekerken kimsenin sesi çıkmıyor Neredesiniz o zaman Tanju Bey'e yorum yapanlar aleyhine adaleti böyle mi...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.