VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HABERİMİZİN ARKASINDAYIZ, O İNSANLAR SIĞINMACI DEĞİL TURİST...

10 Ağustos 2023

........................

Dün yayınladığımız Bolu Belediyesine bağlı şirketin yönettiği Masal Parka giden Arap turistlere çay ve su servisi yapılmadığı şeklindeki haber sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından  cevap verdi. Özcan, Masal Parka gelenlerin turist değil sığınmacı olduğunu yazdı. Haberimiz tamamen doğrudur, eksiği vardır fazlası yoktur. Parktaki restorana gidenler Bahreyn ve Suudi Arabistanlı turistlerdir. Kamuoyunun bilgisine… Sığınmacılara herkesten çok karşıyız, artık gitmelerini istiyoruz ancak güzel kentimize kısa süreli turistik gezi için gelen yabancı turistlere bu tür bir uygulamayı kabul etmiyoruz. 

Özgür Bolu Gazetesi olarak dün yaptığımız haberde Kılıçarslan Mahallesi’nde bulunan Masal Parka giden Bahreyn ve Suudi Arabistanlı turistlere çalışanlar tarafından su ve çay servisi yapılmadığını ve turistlerin duruma tepki göstererek kentten ayrıldıklarını yazmıştık.

Haberimiz kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, sıkıştığı zaman sığınmacılarla ilgili paylaşımlar yaparak gündemde kalmaya çalışan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan beklediğimiz paylaşım geldi.  

SIĞINMACILARMIŞ…

Tanju Özcan Özgür Bolu’nun paylaşımını alıntılayarak, “Bu haber doğru değil!  Bolu Belediyesi’nin sosyal tesislerinden birisi olan Masal Park’a gelenler, haberde bahsedildiği gibi turist değil, kalabalık bir sığınmacı grubu. Biz de böyle bir grubu zaten tesislerimize davet etmiyoruz. Sığınmacılar ile ilgili tavrımız hala net! Biz Bolu’da sığınmacı istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

KAMUOYUNUN BİLGİSİNE

Yaptığımız haberin arkasındayız. Haberimizde eksik var fazla yok. Parka giden ve o anda editörümüzü arayan grubun rehberi durumu bizzat kendisi anlatmıştır. Parka gidenler Bahreyn ve Suudi Arabistan’dan Bolu’ya turistlik gezi için gelen turist kafilesidir. Binlerce takipçisine bu haberi bu şekilde sunarak ne yapmak istediğini diğer illerde yaşayan insanlar bilemez ancak biz Bolulular çok iyi biliyoruz. Sayın Başkan’ın olayın gerçeğinin çok iyi bilmesine rağmen bu olayı da her sıkıştığında yaptığı gibi sığınmacılara bağlamasını zaten bekliyorduk. Şaşırmadık…

DÜN YAYINLADIĞIMIZ HABER

Bolu Belediyesi’nin şirketi olan Bolu Bel. A.Ş. tarafından işletilen Masal Park’ta geçtiğimiz gün akıl almaz bir olay yaşandı. Parkta bulunan restorana gelen 20 kişilik Bahreyn ve Suudi Arabistanlı turist kafilesine ücreti karşılında çay ve su servisi yapılmadı. Çalışanlar turistlere servis yapılmadığını ifade edince turist kafilesi büyük şok yaşadı. Olaya şirketin Genel Müdürü Özgür Yıldız müdahale etti ancak turistler kentten ayrıldılar.

Bolu’nun Kılıçarslan Mahallesi’nde bulunan Masal Park’ta Pazartesi günü çok çirkin, çirkin olduğu kadar da turizm alanında Bolu’nun adını uluslararası anlamda kötü duruma düşürecek bir olay yaşandı.

YEMEK YİYİP ÇAY İÇMEK İSTEDİLER

Bahreyn ve Suudi Arabistan’dan Bolu’ya gelen 20 kişilik turist kafilesi Abant, Yedigöller ve Gölcük tabiat parklarını gezdikten sonra kent merkezinde turistlik gezi yaptılar. Turist kafilesi akşam saatlerinde Bolu Belediyesi’ne bağlı Masal Park’a giderek park içinde bulunan restoran da hem yemek yemek hem de çay içmek istediler.

ALDIKLARI CEVAPLA ŞOK OLDULAR

Rehber eşliğinde restoranda giren turist kafilesine çalışanlar tarafından, “Turistlere servis yapmıyoruz, rehber ve şoför ücreti dahilinde istediklerini yiyip içebilirler” cevabı üzerine büyük şok yaşadılar.

15 GÜN İÇİN TURİSTLİK GEZİYE GELDİLER

Ülkelerinden Türkiye’ye 15 günlük turistlik gezi için gelen Arap kafilesinin tercümanı böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu ifade ederek durumu Bolu Valiliğine bildirdi. Valilik yetkilileri işletmenin Bolu Belediyesi’ne ait olduğunu ifade edince, tercüman belediyeyi aradı.

BELEDİYE’DEN ALDIĞI CEVAPLA ŞOK OLDU

Tercümanın iddiasına göre, bir belediye yetkilisi kendisine böyle bir kararın alındığını doğruladı.

ŞİRKET GENEL MÜDÜRÜ MÜDAHALE ETTİ ANCAK…

Bolu Bel A.Ş Genel Müdürü Özgür Yıldız olayı duyar duymaz duruma müdahale etti ancak turistler parktan ve kentten ayrılma kararı aldılar.

TANJU ÖZCAN’IN TEPKİSİ MERAK EDİLİYOR

Göreve geldiği günden bu yana geçici sığınmacılarla ilgili aldığı kararlarla gündemden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Arap turist kafilesine yapılan bu yaklaşıma nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Öte yandan bu uygulamanın sadece Arap turistlere mi uygulandığı ise merak edilen bir başka konu….

11 yorum yapılmış
  • Murat
    10 Ağustos 2023 • 16:34
    Süper bir karar….
  • Bolulu
    10 Ağustos 2023 • 16:59
    Bolu'da Suriyelilerden çok BM gözetiminde olan Iraklılar var ve BM onlara maaş veriyor başganda onların parasından yararlanıyor gücü yetiyorsa onları göndersin esnaf başganı topa tutar
  • zkan
    10 Ağustos 2023 • 17:17
    belediye başkanıyla ne alıp veremediği var özgürbolunun anlamadım tarafsız olsanız keşke
  • zBolu
    10 Ağustos 2023 • 17:39
    Çokmu önemli turistlerin parka alınmaması biraz ülke için haber yapın para etmeyen buğdaydan çiftçiden mazottan kiralardan esnafının durumundan vs daha çok önemsenirsiniz
  • YalnzAdam
    10 Ağustos 2023 • 18:13
    By Tanju yine her zamanki gibi işine geldiği gibi konuşmuş bı ker olsun doğruyu söyle
  • TanjuZCANhakl
    10 Ağustos 2023 • 19:21
    Ülkemizde ve şehrimizde arap istemiyoruz ne sığınmacı ne de turist olarak.
  • Bolulu
    10 Ağustos 2023 • 19:51
    Hırstan gözleri dönmüş. Bu kadar insanlıktan nasibini almamışlar mı?
  • YlmazBektas
    11 Ağustos 2023 • 03:20
    At izi it izine karıştı deyimi cuk kadak yerine oturdu.
  • Mustafa
    11 Ağustos 2023 • 05:10
    Tanju başkanı destekliyorum. Aday olursa oyum yine Tanju Özcan'a
  • Vatandas
    11 Ağustos 2023 • 05:26
    Masal park tarihi ve turistik bir yer mi?Belediye burada Bolu halkına hizmet veriyor.Buraya gelenler garip guruba.Zenginler zaten buraları beyenip de gelmiyor bile.Turist olduğunu söyleyen kişiler dövüz bırakmak için Abantaki otellere,Gazelle gibi yerlere yönlendirilmelidir.Dolayısıyla masal parka gelenler sığınmacı olup kendilerine turist süsü vermiş olabilir.Haberin arkasında duruyorum diyeceğinize başka haber bulun.Bu haberde art niyet kokuyor.
  • Bolulu
    11 Ağustos 2023 • 06:01
    Bizim boluya mustehap çok yoz memleketiz cokkk
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.