VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU DAĞI TÜNELİ UZUYOR...

20 Temmuz 2023

.......................

Aşırı yağışlar sonrası oluşan heyelan ve trafiğin aksamasıyla gündeme gelen Bolu Dağı Tüneli’yle ilgili yeni bir karar alındı. Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, heyelan riskine karşı Bolu Dağı Tüneli tüplerinin İstanbul istikametine doğru 70 metre uzatılacağını açıkladı.

Karar, Bolu’da düzenlenen toplantıda konuşan Karayolları 4. Bölge Müdürü İlhan Aytekin tarafından açıklandı. Aytekin, tüplerin uzatılmasının sebebinin heyelan riski olduğunu söyledi.

DÜZCE TARAFINA UZAYACAK

Heyelanın enerjisini kıracak bir yapı düşündüklerini dile getiren Aytekin, “Çalışmalara başlayacağız. Flüt yapısını 70 metre uzatacağız. Düzce tarafına doğru tünel 70 metre daha uzayacak. Mümkün mertebe çalışmalarımızı yaparken ulaşımı aksatmayacak bir proje üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Aytekin, “Tüplerin uzatılmasını beton değil çelik olarak düşündük. Çelik üretimi fabrikada yapılarak sahada montajı yapılacak. Çok daha kısa sürede imalatları yapılıyor. Bu yıl içinde en azından flüt yapısını tamamlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

1 yorum yapılmış
  • zam
    21 Temmuz 2023 • 01:52
    fark ücrete ne kadar zam olarak yansıyacak ki
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.