VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

“DEĞERLER EĞİTİMİ NEDEN RAHATSIZ ETTİ”

15 Haziran 2023

..............................

Diyanet-Sen Bolu Şube Başkanı İsa Afacan, ÇEDES projesi hakkında konuşarak, okullarda manevi danışman hizmetinden rahatsız olan zihniyetin dinle ve maneviyatla barışamayan köhnemiş zihniyet olduğunu vurguladı.

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum projesi (ÇEDES), aklı selim, kalbi selim ve zevki selim bireyler yetiştirebilmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje hakkında Diyanet-Sen Bolu Şube Başkanı İsa Afacan açıklama yaptı.

Afacan, seçimden önce helalleşmek istediğini söyleyerek takiyye yapanların, halkının değerlerini ortaçağ zihniyeti olarak görenler olduğuna dikkat çekti.

Afacan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara "manevi danışman" adı altında imam, müezzin, vaiz atandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Başkan Afacan yaptığı açıklamada, "Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü ile kapsamı genişletilen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) kapsamında; öğrencilere millî, manevi, ahlâkî, insani, kültürel değerlerini benimseyen, çağın ve geleceğin becerileriyle, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı, aklıselim bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmıştır." dedi.

"İmam, müezzin, vaiz atandığı yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır"

Manevi danışman adı altında imam, müezzin, vaiz atandığı yönündeki haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan AFACAN; "Bazı gazete ve haber sitelerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara 'manevi danışman' adı altında imam, müezzin, vaiz atandığı yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. MEB Din Öğretimi ve Temel Eğitim Genel Müdürlükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi işbirliği protokolü kapsamında ilgili kurumlardan temsilciler belirlenmiştir. Protokolde okul müdürlüklerince uygun görülen ders saatlerinde il ve ilçe müftülüklerinin belirleyeceği üst düzey görevlilerin 'Değerler Eğitimi' vermesine imkân sağlamak veya bu derslerin saatlerinin bir kısmında konuşma yapmalarına kolaylık sağlamak ifadesi vardır. Bu çerçevede, velilerden ve öğrencilerden gelen talep üzerine ilahiyat fakültesi mezunu ve üst düzey pedagojik eğitim alan kişiler, okul müdürünün uygun göreceği saatte ve öğretmenlerin eşliğinde öğrencilerle görüşebilmektedirler. Bu görüşmeler okul tarafından düzenlenen seminerler şeklinde olup gelen kişiler konuşma yapmaktadırlar. Bazı haber sitelerinde, gazetelerde yer aldığı ve iddia ettiği gibi okullara imam, müezzin, vaiz ataması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Kaldı ki her ailenin anayasal olarak çocuğuna din eğitimi isteme hakkı vardır bu talebin nitelikli bir şekilde verilebilmesi için mekan ve nitelikli kadroya ihtiyaç vardır. Bu amaçla, amacına uygun bir eğitimin verilebilmesi için yapılan bu program çocuklarımızı emin ellerle sağlıklı din eğitimi almasını sağlayacak bir projedir." dedi.

"Millet milli manevi değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir"

Başkan AFACAN son olarak şunları söyledi:

"Son günlerde çeşitli basın açıklamalarıyla ortalığı karıştırmayı hedefleyen bazı ideolojik sendikalar ve partiler dinle ilgili her ne olursa içeriğini bilmeden ya da kasıtlı olarak konuyu Diyanetin kapatılmasına, İmam Hatiplerin kapatılmasına bağlamayı alışkanlık haline getiren bu zihniyet bilmeli ki bu millet milli manevi değerlerine de Diyanetine de şimdiye kadar sahip çıktı şimdiden sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. ÇEDES projesi desteklediğimiz ve uygun gördüğümüz devamlılığını talep ettiğimiz bir projedir. Gençliğimizin ve geleceğimizin teminatı bu evlatlarımızın geleceği için atılan her adıma destek olmak ve gençliği zararlı akımların pençesine düşmekten muhafaza edecek her adım kıymetli ve değerlidir."

 

6 yorum yapılmış
  • vatan
    15 Haziran 2023 • 14:07
    her daim manevi değerlerimize sahip çıkan Diyanet Sene teşekkür ederiz. gerisi teferruattır
  • Mustafahoca
    15 Haziran 2023 • 15:15
    Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza sahip çıkıp bu açıklamayı yapan sendikaya teşekkür ederim
  • retmenali
    15 Haziran 2023 • 15:43
    Allah sözlerden razı olsun hakkın yanında batılın karşısında olduğunuz için. Devlet, millet ve geleceğimiz için çok onemli bir meseleye sessiz kalmadığınız için sendikamızı kutluyorum
  • Ahmet
    15 Haziran 2023 • 16:07
    Helal olsun sayın başkanım her zaman destekçiniz bu zihniyete karşı hep birlikte başaracağız inanıyoruz sizlerin meydanlarda olmasından da güç buluyoruz Allah razı olsun
  • ODUNCU
    16 Haziran 2023 • 02:23
    BU ÇOCUĞU SEVİYORUM VE TAKTİR EDİYORUM .... MAŞALLAH AÇIKLAMALARINDAN DOLAYI TEBRİK DİYORUM SENİ YETİŞTİREN BABADAN ANADAN DA ALLAH RAZI OLSUN
  • Tekkeli
    16 Haziran 2023 • 04:39
    Daha çok gudursunlar gümbür gümbür geliyoruz başkanım Allah razı olsun sizden
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.