VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KAMU İŞÇİSİNE YÜZDE 45 ZAM...

9 Mayıs 2023

.........................

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 700 bin kamu işçisinin alacağı zam oranının yüzde 45 olduğunu açıklayarak en düşük ücretin 15 bin lira olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde;

GAZİ, TERÖR MAĞDURU VE ŞEHİT YAKINI İŞÇİLERİN ÇIPLAK MAAŞLARINA YÜZDE 10 ZAM

“Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz. Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz

Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70'lik artışa gidiyoruz.

Memurlarımız da müsterih olsun, hiçbir kesimi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Refah payı dahil çalışmalarımız hazır.

İmzalanacak protokolle kamu işçilerimizin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri belirlenmektedir.

"İşçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz"

Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 Zam yapıyoruz. En düşük Kamu Işçisi ücretinde 15 bin liraya çıkarıyoruz.İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz.

Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz.

"Giyim ve Yemek yardımlarının rakamlarını artırıyoruz"

Giyim ve Yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum.

 

7 yorum yapılmış
  • NurettinKse
    9 Mayıs 2023 • 05:55
    En Düşük memur Ücretininde Iyileştirilmesini Sayın cumhur Başkanımızdan Talep Ediyoruz
  • Ahmet
    9 Mayıs 2023 • 15:53
    Bekleyeceniz temmuzu
  • hans14
    10 Mayıs 2023 • 02:30
    memurları doktorları emeklilieri bitirdi..yüzde 45 zam yapıyorsan diğerlerinede yapacan..hak yiyorsunuz..haram olsun..her şey karıştı...7.400 den 7.500 çıktı ve 7.500 üzerine zam yapıyor..bu nasıl iş..kimi 2bin zam kimi 100tl zam olurmu ya bu nasıl adalet hak...
  • melungeon14
    10 Mayıs 2023 • 02:31
    valla helal olsun yine parayla milleti satın aldı...
  • memur
    10 Mayıs 2023 • 06:46
    TEMMUZU BEKLESEK NE OLACAK CUMHURBAŞKANI MEMURLARI AYAK ALTINA ALMAYA DEVAM ETSİN ASKERİ ÜCRETLİLERLE ÇALIŞMAYA DEVAM YASASIN AK PARTİ..KAMU İŞÇİ SENDİKASI ALDIGINI ALIYOR MEMUR SENDİKALARI UYUSUN BOSTAN YERE PARA ALSIN.
  • Seluk
    10 Mayıs 2023 • 11:13
    Belediyenin çalışanını unuttunuz bizde sizi unuttuk oy yok
  • eknc
    11 Mayıs 2023 • 02:39
    kimse sevinmesin, özellikle öz sağlık iş sendikası ve bunun gibi sendikalara bağlı olanlar bu zamdan yararlanamayacak, aidat sendikacılığı yapan bu sendika görünümlü soyguncular maalesef binlerce çalışanın verilen bu zammı yapmış olduğu uzatma protokolleri ile alamamalarına ve diğer haklarının da bir çoğundan mahrum bırakılmışlardır. Yaptıkları açıklamalarda da sanki bundan haberleri yokmuş gibi davranmaya devam etmektedirler. Bu kadar insan hakkının veb
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.