VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ADI GİBİ GÜZEL CAMİYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ...

18 Nisan 2023

......................

Bolu Belediyesi tarafından büyük kısmı vatandaşların bağışlarıyla Borazanlar Mahallesi’nde yaptırılan Zübeyde Hanım Cami’nin açılışı Kadir gecesi düzenlenen törenle yapıldı. Bolu halkı açılışa yoğun ilgi gösterdi.  Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ben bu caminin yapımı sırasında Bolu’dan bir tek işadamını arayıp bir kuruş para istemedim. Toplanan tüm destek kendi kendine toplandı. Bu sebeple tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bolu Belediyesi, Borazanlar Mahallesi’nin ihtiyaçları doğrultusunda inşa ettiği “Zübeyde Hanım Camii” için Kadir Gecesi’nde açılış töreni düzenledi. Türkiye’nin “belediye bütçesiyle inşa edilen ilk ve tek camisi” unvanına sahip olan, modern mimarisiyle de Bolululardan büyük beğeni alan camii, Kadir Gecesi’nde gerçekleşen açılış töreniyle ibadete açıldı.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen cami açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda caminin yapımına başladıklarını belirtti. Özcan, "Ben bu caminin yapımı sırasında Bolu’dan bir tek işadamını arayıp bir kuruş para istemedim. Toplanan tüm destek kendi kendine toplandı. Bir müteahhide demiri sen alacaksın, bir müteahhide betonu sen vereceksin demedik. Tamamen gönüllülük esasına bıraktık. Sadece siyasi partilerin genel başkanlarına birer mektup yazdım. Manevi olarak 1’er TL yardımda bulunun dedik.

KILIÇDAROĞLU, AKŞENER VE İNCE BAĞIŞ YAPMIŞTI

Bu camiye ilk yardımı Sayın Kılıçdaroğlu yaptı. İkinci yardımı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı. Üçüncü yardımı Memleket Partisi genel başkanı yaptı. Dördüncü yardımı İmamoğlu yaptı. Camimizin adı neden Zübeyde Hanım Cami oldu? Selanik’in en sofu ailelerinden bir tanesinin kızı olan Zübeyde Hanım, okur yazar olduğundan kuran okurdu. Oğlu Mustafa’nın da din alimi olmasını çok isterdi. Kemal 7 yaşında kuran-ı hatmetti. Ancak Mustafa Kemal annesini dinlemedi. Asker oldu. Vatanı kurtardı. Bugün Ramazan’da orucumuzu rahatça tutabiliyorsak, dini bayramlarımızı rahatça yerine getirebiliyorsak işte bu yiğit kadının dünyaya getirdiği M. Kemal Atatürk sayesindedir. Zübeyde Hanım Darüşşafaka’ya elindeki bütün parasını bağışlamıştır. Her kandil gecesi, Darüşşafakalı bir öğrencinin kuran okumasını vasiyet etmiştir” dedi. 

DUALARLA HİZMETE GİRDİ

Yapılan konuşmaların ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ismini taşıyan camii, İl Müftülüğü Şube Müdürü Ali Ceylan’ın yaptığı dua ve kurdele kesimi sonrası ibadete açıldı.

TOPLU İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ

Bolu Belediyesi, açılışın ardından vatandaşlara iftar yemeği de verdi. Camii önünde kurulan masalarda binlerce kişi, ezanın okunmasıyla birlikte, açık havada toplu iftar yaparak, oruçlarını açtılar.

Öte yandan açılışa eşi Meral Özcan ile birlikte katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, orucunu açtıktan sonra, Zübeyde Hanım Camii’nde cemaatle birlikte akşam namazı kıldı.

  • ADI GİBİ GÜZEL CAMİYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ...
  • ADI GİBİ GÜZEL CAMİYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ...
  • ADI GİBİ GÜZEL CAMİYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ...
  • ADI GİBİ GÜZEL CAMİYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ...
  • ADI GİBİ GÜZEL CAMİYE GÖRKEMLİ AÇILIŞ...
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.