VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BERBERLİĞİN KİTABINI YAZDI....

8 Nisan 2023

......................

Bolu'da 73 yaşındaki Selahattin Varlık, 55 yıl önce açarak işletmeye başlattığı berber dükkanı ile en eski esnaflarından biri olarak biliniyor.

Bolu'da 73 yaşındaki Selahattin Varlık, 55 yıl önce açarak işletmeye başlattığı berber dükkanı ile en eski esnaflarından biri olarak biliniyor. Berberlik mesleğini ilk günden beri aynı dükkanda sürdüren Varlık,58 yılı aşan tecrübesi ile sayısız çırak yetiştirdi.

SAYISIZ ÇIRAK YETİŞTİRDİ

Bolu'da ‘Berber Selahattin’ diye tanınan mesleğe 1965 yılında 15 yaşında başlayan Selahattin Varlık, İzzet Baysal Caddesi Hitit Pasajında 55 yıl önde açtığı 2 m2 berber dükkanını hiç el değiştirmeden sayısız çırakla beraber işletmesini 2023 yılına kadar getirdi.

Sümer Mahallesinde ikamet eden Selahattin Varlık, 55 yıldır dükkanına yürüyerek gelip yürüyerek gidiyor. Şu anda Bolu'da berberlik yapan çoğu esnafı yetiştirdiğini ifade eden Varlık, "Bolu'ya iyi çıraklar yetiştirdik" dedi.

“15 YAŞINDA BAŞLADIM, 73 YAŞINDAYIM VE DEVAM EDİYORUM”

2 yıl daha mesleği devam ettirmek istediğini ifade eden Selahattin Varlık, "55 yıldır berberlik mesleğini yapıyorum. 55 yıllardır aynı dükkanda hizmet veriyorum. Yetiştirdiğim çırak sayısını unuttum. Mesleğimi 2 sene daha devam ettirmek istiyorum. Allah ömür verirse. 1965 yılında 15 yaşında bu mesleğe başladım. 73 yaşımda da devam ediyorum. 55 yıldır aynı dükkanda hizmet veriyorum" diye konuştu.

“YETİŞTİRDİĞİM BÜTÜN ÇIRAKLARIM İŞYERİ SAHİBİ”

Bolu'ya iyi ustalar yetiştirdiğini dile getiren Varlık, "Çırak yetişiyor dersem yalan olur. Çünkü, çıraklık eğitim okulu açıldı. Biz lise mezunu çırak yanımıza alabiliyoruz, kocaman delikanlı oluyor. 18 yaşındaki bir adama mesleği öğretmek biraz zor. Ben çıraklık okulunun ilk açıldığı günden 1999 yılına kadar 30 yıl usta öğreticilik yaptım. Bolu'nun yarısı zaten benim talebemdir. Bolu'da yetiştirdiğim tüm çıraklar dükkan sahibi şuanda. Hepsinden de memnunum. Bolu'ya iyi ustalar yetiştirdim. Ben de mutluyum" dedi.

4 yorum yapılmış
  • Burhanzalar
    9 Nisan 2023 • 03:58
    Selehattin bey bolunun en güzel en tatlı berberi Allah uzun ömür versin. Allah sağlık versin. Bol kazançlar dilerim.
  • Boluluvatanda
    9 Nisan 2023 • 08:54
    Allah sağlık içinde, uzun ömürler versin.
  • burhanettinsinan
    9 Nisan 2023 • 11:58
    selahattinciğim tebessünün gençliğini yansıtmış senin gibi duayen berber ve eğitici zor gelir allah sana sağliklı ömür versin kucak dolusu selamlar
  • Muratztrk
    9 Nisan 2023 • 14:59
    Beni ve diger büyük ustalarımızı yetiştiren ustama ALLAH uzun ömür versin
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.