VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEPREM BÖLGESİNDEN MEKTUP VAR...

31 Mart 2023

...............................................................................

Özel Haber: Serap VARLIK 

Türkiye’yi yasa boğan asrın felaketinin yaşandığı Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay merkezde yaşayan 13 yaşındaki Vecihe Hortum deprem günü yaşadıklarını duygu dolu bir mektupla anlattı. Deprem bölgesinde enkaz altında kalanların kurtarmasını bekleyen Vecihe, yazmış olduğu mektupta, “Asker olmak isteyen kuzenim, abisinin düğünü için gelmişti ve onu da beton yığınları arasından kurtaramadık” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’yi yasa boğan 7,7’lik Kahramanmaraş merkezli deprem, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, ve Kilis’te ağır yıkımlara neden oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depreme Hatay’da yakalanan 13 yaşındaki Vecihe Hortum deprem anında yaşadıklarını kaleme döktü. 

“BAZEN HERKESE YÜK OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”

Mektubunda Türk halkına kendini yük gibi hissettiğini belirten Hortum, “Sonra bu duyguyu hissettiğim için kendimden özür diliyorum. Sonuçta ben bir çocuğum, yıkıkta olsa koca hataya sığabilirdim çünkü herkes düşer ama en kötü düşenler şu an ayakta durmayı bilenlerdir” diyerek ne kadar güçlü ve duyarlı olduğunu gösterdi, saf ve içten sevgisini gözler önüne serdi.
Mektubunu ise şu şekilde sonlandırdı “ Askerimize, gönlü zengin bütün gönüllülerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Milletimize sonsuz sevgiler”

  • DEPREM BÖLGESİNDEN MEKTUP VAR...
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.