VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VALİ KILIÇ'TAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AÇIKLAMASI

24 Mart 2023

........................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Bolu’nun Aşağısoku Mahallesi’nde bulunan ve 1996 yılında yapılan Sosyal Bilimler Lisesi kapısında ve bazı bölgelerinde meydana gelen çatlak okulda öğrenim gören öğrencilerin velilerini endişelendirdi. Bolu Valisi Erkan Kılıç, “binanın depreme dayanıklılık raporu için Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne başvuru yapılmış. O raporun gelmesini bekliyoruz. Rapordan çıkan sonuca göre işlem yapılacak. Ana binada endişe edecek bir durum yok” dedi.

Aşağısoku Mahallesi’nde bulunan 480 öğrenci 18 derslik 43 öğretmenle eğitim veren Sosyal Bilimler Lisesi’nde Kızılağıl’da meydana gelen 4,8’lik deprem ve devamında oluşan artçı deprem sonrası çatlak oluştu. Kapının giriş bölümünde meydana gelen çatlak okulda eğitim gören velileri endişelendiriyor. Okulda meydana gelen çatlakla ilgili ne tür bir tedbir alınacağı ve okulun depreme dayanıklılık durumunun ne olduğu merak ediliyor. (www.bolugercek.com.tr)

"BÜYÜK BİR SIKINTI YOK"

Köroğlu Hastanesi’nde düzenlenen program çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bolu Valisi Erkan Kılıç, “O okul 1996 yılında yapılmış bir bina. Okul iki kısımdan oluşuyor. Bir ana var bir de yanında ek bina var. Bu iki bina arasında boşluk oluyor her zaman. Depremden dolayı ufak tefek sıvalar dökülmüş. Okulun genel durumunu etkileyecek bir durum yok” diye konuştu.

“RAPORU BEKLİYORUZ”

“Okul 1999 depreminden önce yapıldığı için binanın depreme dayanıklılık raporu için Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne başvuru yapılmış. O raporun gelmesini bekliyoruz. Rapordan çıkan sonuca göre işlem yapılacak. Ana binada endişe edecek bir durum yok.”

  • VALİ KILIÇ'TAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AÇIKLAMASI
  • VALİ KILIÇ'TAN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ AÇIKLAMASI
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.