VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'DA 18 MART DUALARLA ANILDI

18 Mart 2023

........................................................

Şehitler Mezarlığında düzenlenen törende 18 Mart Şehitleri için dualar edildi, şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.

Şehitlikteki törene Vali Erkan Kılıç, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Kıdemli Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkan vekili Cevat Çatladı, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Tuncay Atakan, Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı, Bolu İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, protokol üyeleri, kurum müdürleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlikteki tören, Vali Erkan Kılıç, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Merdin Kışkan, Belediye Başkan Vekili Cevat Çatladı ile Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bolu İl Temsilcisi Kemal Özdemir Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Askeri birlik tarafından 3 el saygı atışı yapıldı.

“TÜM YOKLUK VE İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN…”

Şehitlikte düzenlenen törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Piyade Binbaşı Mevlüt Mertoğlu; “Ülkesi ve bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha rahmetle, minnetle anıyoruz. Aynı zamanda bugün 108 yıl önce 18 Mart 1915’de şanlı ordumuzun Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği destansı bir zaferin Çanakkale Deniz Zaferi’nin de yıl dönümüdür. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarının emsalsiz fedakarlıklarıyla kazanılan bu zafer, milli mücadelemize ilham verirken Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden bu yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur” ifadelerine yer verildi.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ, DUALAR YAPILDI

Vali Erkan Kılıç'ın Şehitlik Defterini imzalamasının ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu akabinde İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından da şehitlerimiz için dua yapıldı.

Şehitlikte yapılan dua sonrasında, şehitlerimizin kabirlerine çiçek bırakıldı, dualar edildi.

Çanakkale Zaferi’nin 108.  yıl dönümünü ve Şehitleri Anma günü programı Şehitlikteki törenin ardından son erdi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.