VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EMİNE ERDAL İSTİFA EDEREK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

14 Mart 2023

...............................................................................

AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Emine Erdal, partide ki görevinden istifa ederek Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı. Erdal, Ak Parti teşkilatlarından istifa ederek Milletvekili aday adaylığını açıklayan ilk isim oldu.

14 Mayıs Genel seçimleri öncesi Ak Parti’de Milletvekili aday adaylığı heyecanı yaşanırken, Partinin önde gelen isimlerinden geçmiş dönem İl Genel Meclis üyesi Emine Erdal, İl Yönetim Kurulu görevinden istifa ederek Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

 ‘GÜN, MİLLİ DİRİLİŞİMİZE DESTEK OLMA GÜNÜDÜR’

Ak Parti teşkilatlarında yıllardır farklı görevlerde bulunan Emine Erdal, Milletvekili aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti, Dünya Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ikinci yüzyılını inşa ederken, Kurtuluş Savaşında Milli Mücadeleye sonsuz destek veren Bolulu kadınlardan aldığım ruhla, onların torunu olmanın gururuyla bu yola çıktım. Gün kadın- erkek bakmadan sorumluluk alma, bu davaya Milli dirilişimize destek olma günüdür” ifadelerine yer verdi.

‘SESİNİZİ DUYMAYA GELDİM’

Milletvekili aday adayı olarak en büyük projesinin vaadinin, hoşgörü ve samimiyet olduğunu vurgulayan Emine Erdal; “Bu dava inanmışların davasıdır. Bu dava milletine tepeden bakmayan, kimsenin kimseye üstünlüğünün olmadığına, tek üstünlüğün takvada olduğuna inananların davasıdır. Bu dava vatanı, milleti için fedakarlık yapanların davasıdır. Bende Bolu kadının tarihinden gelen ruha sarılarak, onların hoşgörüsü, samimiyetiyle sizlerin karşısına çıktım. Buğdayıyla, patatesiyle Bolu ovasını yeşerten, peyniriyle, yağıyla, keşiyle üretimden hiçbir zaman vaz geçmeyen Bolulu annelerimizin dualarına layık olabilme adına bu yola çıktım. Sosyal, siyasal ve ekonomik alanda kadının daha fazla var olması gerektiğini düşünüyorum. Bugün traktör binip tarla süren kadınların, ekmek yapıp veya tarlasında yetiştirdiği ürünleri pazarda satıp evini geçindiren kadınların, istihdama ve Bolu ekonomisine katkı sağlayan iş insanı kadınların omuzunda Bolumuz yükselirken, bende birçok insan tarafından erkek mesleği olarak görülen bir mesleği 21 yıldır başarıyla yürütüyorum.  Aslında sosyal, siyasal ve ekonomik alanda, ademden adam olmak adamdan insan olmak deyimini kullanmayı daha doğru buluyorum. Kadınlar her alanda var olurken, kadın kimliğinden anne kimliğinden ve eş kimliğinden uzaklaşmadan bunu yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için omuzlarında büyük bir yük olan kadınlarımızın, o nesillere güzel bir gelecek hazırlamak adına da siyasette daha fazla sorumluluk almalarının önemine inanıyorum” dedi.

‘BOLU HALKININ HOŞGÖRÜSÜNE İNANIYORUM’

Bolu halkının ferasetine, vefasına ve hoşgörüsüne inandığını belirten Emine Erdal; “Yukarda belirttiğim gibi, bu fedakar halkın tarihten gelen bir ruhu vardır. Bolu halkının ferasetine, vefasına ve hoşgörüsüne inanıyorum. Buna inandığım için bugün aday adayı oldum. Bizim de sığınacağımız ve güç alacağımız tek yer Bolu halkının hoşgörüsüdür. Birlikte, gönül köprüleri kurarak Bolumuzun her köşesine bu hoşgörüyü ve samimiyeti inşa edeceğiz. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. Devletimize ve Milletimize zeval gelmesin” cümlelerini kullandı.           

EMİNE ERDAL KİMDİR?

1979 yılında Bolu’nun Kırha Köyünde Dünyaya gelen Emine Erdal, Kıhra Köyü İlkokulu ve Bolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 2002 yılında Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinden mezun olan Emine Erdal, Bolu’da Veteriner Hekimlik yapmaya başladı. 2011 yılında Ak Parti Bolu İl Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atılan Emine Erdal, Halkla İlişkiler /Ar-Ge Biriminden sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 2014 yılında İl Genel Meclis üyeliğine seçilen Emine Erdal, tek kadın Meclis üyesi olarak görev yaptı. Emine Erdal 26 Şubat 2021 Ak Parti Olağan Kongresinde tekrar İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi ve İnsan Haklarından Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Evli ve 2 çocuk annesi olan Emine Erdal, kendi ait Serbest Veteriner Klinikte mesleğini yapmaya devam ediyor.

        

  • EMİNE ERDAL İSTİFA EDEREK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
3 yorum yapılmış
  • Adalet
    14 Mart 2023 • 10:53
    Hayırlı olsun
  • evrekatliamnadurPlatformu
    14 Mart 2023 • 13:18
    Öncelikle hayırlı olsun. Gerede-Eskipazar-Çerkeş Çevre katliamına dur! Platformu olarak, Gerede ve filyos havzasının,fabrikalarca kirletilmesi ekosistemi bozması nedeniyle ne gibi bir çalışmanız var onu bilmek istiyoruz. Kamuoyuyla paylaşmanızı rica ediyoruz. Platform başkanı, İlhan Armağan
  • Geredelimehmet
    15 Mart 2023 • 02:56
    Emine hanım hayırlı olsun inşaAllah muradın gerçek olur vatandaş olarak 2000öncesi yaşadığımız sağlık sorunu hakkında bir anımı aktarıyorum genç nesil bilmez Ankarada SSK lıların üç hastanede muayene şansı vardı dış kapı Konur sokak ruzgarlı göz muayenesi için Ulucanlar göz Hastanesi'ne giderdik hava soğuksa bir battaniye alır gece yarısı gider bir vatandaş isimleri izi yazar sabaha kadar beklerdik o günlerden bu günlere geldik yapılan hizmetlerin ki
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.