VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

NAGEHAN ALÇI ÖZCAN’I SERT ELEŞTİRDİ

10 Mart 2023

............................

Habertürk köşe yazarı Nagehan Alçı Tanju Özcan'ı sert bir şekilde eleştirerek, "Hiçbir şekilde ve koşulda Tanju Özcan zihniyetiyle aynı safta durmam, duramam. Tanju Özcan’ın bulunduğu tarafa asla geçmem, geçemem. Eğer Tanju Özcan gibilerle aynı tarafa geçersem kendime ihanet etmiş olurum. Bana göre Özcan zihniyeti ırkçılığı ve ayrımcılığı simgeler." Dedi.

Geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Meclisinde AK Partili meclis üyesinin Habertürk Köşe Yazarı Nagehan Alçı ile ilgili “Nagehan Alçı artık Millet İttifakı saflarına geçti” sözlerinin üzerine Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın “O döndüyse zaten bu iş bitmiştir. Kadın kokuyu alıyor. Öyle bir yeteneği var. Geleceği görüyor kadın" cevabı ile Özcan'a Nagehan Alçı'dan sert eleştiri geldi.

"CHP'NİN TANJU ÖZCAN'I ÇOKTAN İHRAÇ ETMESİ GEREKİRDİ"

Nagehan Alçı, Habertürk'te yazdığı köşe yazısında, Tanju Özcan'ın zihniyetinin ırkçılığı ve ayrımcılığı temsil ettiğini ve CHP'nin Tanju Özcan'ı partiden ihraç etmemesinin utanç verici olduğunu söyledi. Alçı, Tanju Özcan'ın düşüncesine sahip olan insanların yanında durursa kendisine ihanet etmiş olacağını da belirterek şu ifadelere yer verdi;  "Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan önceki gün belediye meclisinde bana dair AK Partili bir meclis üyesiyle ilgili yaşadığı tartışmayı sosyal medyasına koyunca video viral oldu. AK Partili ismini bilmediğim siyasetçi “Nagehan Alçı artık Millet İttifakı saflarına geçti” diyor. Tanju Özcan da “Nagehan Alçı da bizim tarafa geçtiyse bu iş bitmiştir. Artık iktidarız demektir” gibi laflar edip, benimle ilgili her zamanki nezakete epey uzak üslubuyla bazı sözler sarf ediyor.”

“TANJU ÖZCAN ZİHNİYETİ OTORİTER VE TOTALİTER AŞIRI SAĞCI BAKIŞ AÇISI…”

Tanju Özcan’ın ırkçılığı ve ayrımcılığı simgelediğini dile getiren Nagehan Alçı, “Hiçbir şekilde ve koşulda Tanju Özcan zihniyetiyle aynı safta durmam, duramam. Tanju Özcan’ın bulunduğu tarafa asla geçmem, geçemem. Eğer Tanju Özcan gibilerle aynı tarafa geçersem kendime ihanet etmiş olurum. Bana göre Özcan zihniyeti ırkçılığı ve ayrımcılığı simgeler. Tanju Özcan zihniyeti otoriter ve totaliter bir aşırı sağcı bakış açısı demektir. Sosyal demokrat bir parti olma iddiası da olan, özellikle Kemal Bey’in bir yayın sonrası bana bizzat ifade ettiği gibi özgürlükçü-sol bir parti olduğunu söyleyen CHP’nin Tanju Özcan’ı çoktan ihraç etmesi gerekirdi. Hala edememiş olması CHP adına bir utanç bence. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Tanju Özcan gibi ırkçı zihniyetleri CHP içinde kesinlikle istemediğini biliyorum ama Kemal Bey’in iradesiyle CHP iradesi bazen tam örtüşemiyor. Kılıçdaroğlu özgürlükçü-sol çizgiye aykırı otoriter bir kafa yapısına sahip isimleri partiden tasfiye etmeye gayret etti ama bu zihniyetin kalıntıları hala CHP içinde zaman zaman etkin olabiliyor”

“ÖZCAN’IN YERİ ÖZDAĞ’IN YANI”

Tanju Özcan’ın Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ekolünden olduğunu ifade eden Alçı, “Gelelim Tanju Özcan’ın bulunduğu siyasi taraf meselesine… Neresi o taraf? Millet İttifakı safları mı? Görüntüde öyle olabilir ama gerçekte Özcan’ın yeri Ümit Özdağ’ın yanı diye düşünüyorum. Özcan’a kafa yapısı olarak en yakın siyasetçi Ümit Özdağ. Tanju Bey’in Zafer Partisi’nin Bolu Belediye Başkanı olması gerekirdi politik ve ideolojik tutarlılık açısından. Sanıyorum egosundan kaynaklanan sebeplerle Ümit Özdağ’ın yanında bir isim gibi görünmek istemiyor. O sebeple Özdağ’ın davetine ve CHP’nin kendisini istememesine rağmen Zafer Partisi’ne geçmedi. Fakat siyasi ideoloji olarak Tanju Özcan tamamen Özdağ ekolünün mensubu. Ben ise Ümit Özdağ zihniyetine 85 milyonluk Türkiye’de herhalde en zıt insanların başında geliyorum. Böyle olmakla da gurur duyuyorum” dedi.

 

 

 

 

Emekli bürokrat Özer Özcan CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, milletvekili aday adayları ile çok sayıda partilinin katılımıyla Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken Milletvekilleri bir bir adaylıklarını açıklamaya başladı. Özer Özcan da Cumhuriyet Halk Partisi’nde düzenlediği basın toplantısı ile CHP Bolu milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu. Toplantıya CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, milletvekili aday adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihini resmi olarak açıklamasından hoşnut olan Özcan, “Dünyada hiçbir diktatör seçimle gitmedi, onlar seçimle gelirler fakat gideceklerini anladıkları zaman seçimle gitmezler. Demek ki diktatör olanlara, demokrasiyi özümseyememiş insanlara gitmesinin tehlikesini hissettikleri an seçime gidemiyorlar. Şimdi bu karar sevindirici bir karar. İnşallah dönülmez. İnşallah bir de parmak boyasında olduğu gibi seçimi sulandırıp hileyle kazanma yollarını denemeden, ki o da bizim güçlü mücadelemizle olacak. Bu seçimi alabilmek. Bütün derdimiz bu hiçbirimiz ihtiras içinde değiliz kendimiz için. Ama ölmeye de hazırız bu memleketimiz için.” İfadelerini kullandı.

 Bolu’nun doğa ve turizm konusunda sorunları olduğunu vurgulayan Özcan, “Bolu’muzda çevrecilik konusunda büyük sıkıntı var. Gerede’den bir kayıt geldi. Su kirlenmesi neticesinde bütün köylerde hayatın, yaşamın tehlikeye girdiğini anlattılar. Bunun dışında yine doğa konusunda Kıbrıscık’ta orman talanı… Maden yapımı, çıkması daha belli değilken ihalesi başladı. Turizm alanlarını kapışmak için 3 önceki Vali sanki, İngiliz valisiymiş gibi paftaları açtı.” Dedi.

5 yorum yapılmış
  • Bolulu
    10 Mart 2023 • 10:18
    Allah aşkına bu Kadin kimdir yaa
  • minibus
    10 Mart 2023 • 14:48
    imamoğluyla aynı minibüste ne işi vardı şimdi neden tanju beye saldırıyor? CIA ne istiyor.
  • Sebenli
    10 Mart 2023 • 15:58
    Tanju Özcan'ın dediğin doğruluğu Nagihan ın sözlerinden belli.. Nagihan CHP'li olmuş da Tanju özcan'ı başka tarafa göndermeye çalışıyor.
  • Geredelimehmet
    10 Mart 2023 • 23:45
    Şovmen Tannju Özdağ ile iyi bir ikilli olurlar ikiside yabancı dusmani ikiside gündem yaratmayı iyi beceriyorlar dünya onların rezilliklerini konusur
  • hadila
    12 Mart 2023 • 07:18
    bu kadında kendi gibi omurgasız zannediyor herkesi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.