VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU’YA GELEN DEPREMZEDEDEN BOLU HALKINA TEŞEKKÜR

13 Şubat 2023

...............................................................

Bolu Afetzede Karşılama Merkezi (BAB-MER), depremzedelerin kayıtlarını almaya devam ediyor. Bolu’da kayıt yaptıran afetzede, “Bolu halkına çok teşekkür ederiz. Herkes çok misafirperver. Ben depremi yaşayan bir vatandaş olarak, tekrar depremi yaşayan bir il olsa bütün imkanlarımı kullanırım. Çünkü deprem bize bunu öğretti. Bolu’daki insanlar daha önce depremi yaşamış. Gülen yüzlerinden belli ben çok teşekkür ederim” dedi.

Bolu’nun Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi’ne kurulan Afetzede Karşılama Merkezi (BAB-MER) depremden etkilenen vatandaşların Bolu’da kaydını almaya devam ediyor. Bolu’ya gelen afetzedelerin yardım, konaklama, sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan kayıt ve kabul masasını Bolu Valisi Erkan Kılıç ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Depremzede vatandaşlarla burada sohbet imkanı bulan Vali Erkan Kılıç, vatandaşlara geçmiş olsun dedi.

“BİN 486 AFETZEDE GELDİ”

Vali Erkan Kılıç, deprem bölgesinden Bolu’ya gelenlerle ilgili bilgi vererek, “Barınma ihtiyacı olan kişiler öncelikle Gençlik Merkezi’nde oluşturulan bölümde karşılanıyor. 48 depremzede vatandaşımız hastanelerde tedavi ediliyor. Şimdiye kadar bin 486 afetzedenin kaydı alındı. İhtiyaçları doğrultusunda ilgili masalardaki kurumlara yönlendiriliyor. Kamu misafirhanelerinde 59 kişi konaklıyor. Otellerde 114 kişiyi konaklattırıyoruz. Valilik olarak gönüllü evleri tespit ettik. 9 kişilik 2 ailemiz de o evler ikamet ediyor. Yakınlarının yanına kalanlar da bin 268 kişi. Buraya gelen hiç kimseyi biz mağdur etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YARDIM YAPAN BÜTÜN LOKANTALARA GIDA ULAŞTIRDIK”

Gaziantep’in merkezinde Güvenevler Mahallesi’nde ikamet eden depremzede İbrahim Yeter ise Bolu’ya gelerek Gençli Merkezi’nde oluşturulan kayıt alanında kaydını yaptırdı. Burada Vali Kılıç’a teşekkür eden İbrahim Yeter, “Bolu halkına çok teşekkür ederiz. Herkes çok misafirperver. Depremi canlı olarak yaşadık. Akrabalarımızın binaları ağır hasar aldı. Gaziantep’in her yerinde hasar var. İnsanlar evlerine giremiyor. Hasar tespit çalışmaları devlet yapıyor bir yandan ama her yere yetişmeye çalışıyorlar. Ben gıda toptancısıyım, ilk gün bilindiği üzere yollar kapalıydı, insanlar panikledi. Gıda toptancısı olduğum için işyerimizi açtık, bütün ürünlerimizi dağıttık. Yardım yapan bütün lokantalara gıda ulaştırdık. Kalacak yer hepimiz için sorun. Ama çok şükür tüm Türkiye kenetlendi. Çok güzel şeyler oluyor. Orada ailemizi bıraktık hüzünlüyüz ama buraya geldik yeni ailelerimiz oldu. Ben depremi yaşayan bir vatandaş olarak, tekrar depremi yaşayan bir il olsa bütün imkanlarımı kullanırım. Çünkü deprem bize bunu öğretti. Bolu’daki insanlar daha önce depremi yaşamış. Gülen yüzlerinden belli ben çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.