VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖRDÜĞÜ PATİKLERİ DEPREM GÖLGESİNE GÖNDERDİ

8 Şubat 2023

.......................................................

Haber: Bülent VELİOĞLU

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Bolu’dan bölgeye yardım gönderimi devam ediyor. 75 yaşındaki Fatma teyze, AFAD deposuna yakın bir noktada bulunan evinden çıkarak, bir elinde baston bir elinde ise kendi ördüğü patiklerle yardım noktasına gitti.

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından Bolu’dan deprem bölgesine kamyon ve TIR’larla yardım gönderimi devam ediyor. Bolu merkeze bağlı Civril köyü yakınlarında bulunan AFAD yardım deposuna vatandaşlar her gün binlerce eşya getirip bırakıyor. Deprem noktasına ulaştırılmak üzere Bolu’dan sayısız kamyon ve TIR harekete geçti. Civril köyünde ikamet eden 75 yaşındaki Fatma Ataş da depremzedelere yardım için elini taşın altına koydu. 75 yaşındaki Ataş, evinde bulunan bulgur, yağ vb ürünleri yardım yapmak üzere poşete koydu. Fatma tezye, daha sonra deprem bölgesinde etkili olan soğuk havadan depremzedelerin üşümemesi için kendi ördüğü patik, yelek ve evinde bulunan diğer eşyaları da paketleyerek bir elinde baston bir elinde ise yardım paketleri ile AFAD deposunun yolunu tuttu. AFAD deposunda bulunan yetkililere eşyaları teslim eden Fatma teyze, “Düşeriz biz yine kalkarız, biz birbirimizi bırakmayız, bizim milletimiz Türk milleti” dedi.

Evinden deprem bölgesine gidebilecek ne varsa getirdiğini söyleyen Fatma Ataş, “Allah’ım kolaylık versin. Rabbimden başka kimsemiz yok. Yardım edeceğiz, başka çaremiz yok. Mercimek, bulgur, çarşaf, patik, başörtüsü evimde olanlardan getirdim. Patikleri kendim ördüm. Yapabildiğim kadar yaptım. Rabbim bir daha böyle şeyler yaşatmasın” diye konuştu.

  • ÖRDÜĞÜ PATİKLERİ DEPREM GÖLGESİNE GÖNDERDİ
  • ÖRDÜĞÜ PATİKLERİ DEPREM GÖLGESİNE GÖNDERDİ
  • ÖRDÜĞÜ PATİKLERİ DEPREM GÖLGESİNE GÖNDERDİ
  • ÖRDÜĞÜ PATİKLERİ DEPREM GÖLGESİNE GÖNDERDİ
  • ÖRDÜĞÜ PATİKLERİ DEPREM GÖLGESİNE GÖNDERDİ
1 yorum yapılmış
  • Muhsin
    9 Şubat 2023 • 08:04
    Fatma Teyzem Allah razı olsun.Emeklerine sağlık,duaların çok anlamlı ve güzel.Rabbim bu tür acıları bir daha göstermesin.Milletimizi tam bir seferberlik halinde görüyorum.Rabbbim dayanışma güç ve kuvvetimizi arttırsın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.