VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖLÜ VE YARALI SAYISI ARTIYOR...

6 Şubat 2023

.....................................................................

Depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin harekete geçtiğini ve tüm imkanların seferber edildiğini aktardı. 10 ilde etkili olan 7.7'lik depremde toplam bin 498 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 533 kişi yaralandı.

Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7'lik depremle sarsıldı. AFAD'dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde bugün saat 04.17’de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından Türkiye tüm kurumları ile seferber oldu.

İKİNCİ SARSINTI 7.6

Çalışmalar sürerken son verilere göre 100'ün üzerinde 6.6 büyüklüğüne ulaşan artçı sarsıntı meydana geldi. Artçıların yanı sıra 7.6 büyüklüğünde Kahramanmaraş merkezli bir deprem daha felaketin sınırlarını zorladı.

VEFAT SAYISI BİN 498'E ÇIKTI

AFAD başta olmak üzere birçok arama kurtarma ekibi, asker ve itfaiye eri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda günün ilk ışıkları ile birlikte hız kazanan çalışmalarda saatler ilerledikçe bilanço da artıyor.

Buna göre Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'de olmak üzere şimdiye kadar bin 498 vatandaşımız hayatını kaybetti.

FAALİYETLER KESİNTİSİZ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “TSK ve belediyelerimiz başta olmak üzere afet çalışmalarında eğitime sahip kurumlarımız göreve çağrılmıştır. Hali hazırda 9 bin personel arama kurtarma çalışması yürütmekte. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşlarımızın tespiti ve kurtarma faaliyetleri kesintisiz bir şekilde sürüyor. Biz de depremin yaşandığı andan itibaren gerek bölgedeki gerek Ankara'daki arkadaşlarımızla iletişime geçerek takibe aldık. Bakanlarımız deprem bölgesindeki şehirlere giderek çalışmaları yerinde koordine etmeye başladılar. Ülkemizin 4 bir yanından deprem bölgesine arama kurtarma ekipleri sevk edildi sevk ediliyor. Gönderilen yardım ve arama kurtarma ekiplerine vatandaşlarımızda yardımcı oluyor.”

2 yorum yapılmış
  • Muhsin
    6 Şubat 2023 • 19:57
    10 ilimizde olağanüstü bir durum meydana gelmiştir.Devlet ve Millet olarak bu zor günlerimizde hep birlikte el ele gönül gönüle vererek deprem bölgesindeki kardeşlerimize elimizden gelen tüm yardımları sonuna kadar yapmaya kararlıyız.
  • brahim
    8 Şubat 2023 • 01:02
    Ya yapacaksınız tabikide bu konuşmalar neden hey allahım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.