VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MENGEN VE GEREDE ARASINDA HASTANE POLEMİĞİ

5 Şubat 2023

........................................................................

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen Dr. Mustafa Körpeoğlu İlçe Devlet Hastanesi’nin Gerede Devlet Hastanesi’ne bağlanması ile ilgili basın açıklaması yaptı. Bulut yaptığı açıklamada, "Mengen’de genç yaşta yitirdiğimiz Dr. Mustafa Körpeoğlu ismini verilen hastanemizi tabelası yine Mengen Dr. Mustafa Körpeoğlu Hastanesi olarak devam edecek. O tabela oradan asla inmeyecek. Bunada müsaade edilmeyecek." dedi.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Mengen Dr. Mustafa Körpeoğlu İlçe Devlet Hastanesi’nin Gerede Devlet Hastanesi’ne bağlanması ile ilgili açıklama yaptı. Mengen Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kurt, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut,  Mengen'in değerlerini koruyacaklarını ve toplumun öncüsü olacağını ifade ederek, “Mengen’in birçok yerde olduğu gibi ayarlarıyla oynuyorlar. Kısa bir süre kaldı. Buna inanıyoruz. Bu hayalleri tekrar düzelteceğiz. Düzeltmek durumundayız. Çünkü biz geleceğin teminatıyız. Çocuklarımızın, torunlarımızın, evlatlarımızın geleceğini en iyi şekilde hazırlamak durumundayız. Biz bunun için burada sorumlu kalıyoruz. Belediye Başkanı elbet yol ve su sorunlarını çözecek ama sorumlu olduğu ilçesine karşı da sadece yol ve su değil varlıklarını korumaktır, varlık üzerine varlık katmaktır, toplumun öncüsü olmak durumundadır.” ifadelerini kullandı.  

HALKIN BİLGİSİ YOK

Başkan Bulut, Mengen Devlet Hastanesi'nin Gerede Devlet Hastanesine bağlandığını görünce şaşırdığını ve Mengen halkının bu durumdan haberi olmadığını dile getirdi.  “Bundan bi gün önce Mengen Dr. Mustafa Körpeoğlu hastanemize gittim. Tahlil barkodunda Gerede Devlet Hastanesi yazıyor. Bunu görünce çok şaşırdım ve geri döndüm. Orada sorumlu olan doktor arkadaşlarla görüştüm. İki gün önce adının değiştiğini, Mengen Devlet Hastanesi'nin, Gerede Devlet Hastanesine bağlandığını öğrendim. ” diye konuşan Bulut, ayrıca hastanelerin birbirine bağlanmasından duyduğu huzursuzluğu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar ile belirttiğini vurguladı. Turhan Bulut,  “Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucu Mengen Devlet Hastanesi E2 statüsünde yer aldı. Hastanler yakın devlet hastanelerine bağladı. Mengen Devlet Hastanesi, Gerede Devlet Hastanesi'ne bağlanmış. Ben o bilgileri aldıktan sonra Mengen’de hiç kimsenin Gerede Devlet Hastanesi’ne bağlandığı bilgisinin olmadığını gördüm. Çünkü her şeyden bizim bilgimiz oluyor. Bu durumu halka bilgilendirmek için kısa bir açıklama yaptım. Bu açıklama da devlet hastanemizin Gerede Devlet Hastanesi’nin ismini taşımasından huzursuz olduğumuzu, halkın bilgisinin olmadığını paylaştım." ifadelerini kullandı.

"GEREDE DEVLET HASTANESİ'NE DEĞİL, BOLU DEVLET HASTANESİ'NE BAĞLAYIN"

Turhan Bulut, Mengen Devlet Hastanesi'nin Gerede Devlet Hastanesi'ne bağlanması ile ilgili görüşlerini İl Sağlık Müdürü Yardımcısı ile görüştüğünü ve Mengen Devlet Hastanesi'nin Gerede Devlet Hastanesi'ne değil, Bolu Devlet Hastanesi'ne bağlanmasını talep ettiğini söyledi. Mengen Belediye Başkanı Bulut,  “Bizim Gerede Devlet Hastanesi ile bir ulaşımımız yok. Gerede’ye burada ki hastaneden dahiliye bölümü hastasını gönderecek, buradan soruyorum size kendi imkanı yoksa buradan gidiş gelişi en az bin liradır. Öyle tahmin ediyorum. Kaç kişi gidip gelecek? Sayın Müdürüm Mengen Devlet Hastanesi’ni bağlayacaksanız Gerede’ye değil, Bolu Devlet Hastanesi’ne bağlayın ki benim vatandaşım sabah 6’dan akşam 9’a kadar yarım saatte bir ulaşımımız var Bolu’ya gidip gelirler. Bunu dikkate alacaklarını ifade ettiler. Lütfen bu yanlışlığı düzeltelim, bizi Bolu Devlet Hastanesi’ne bağlayın dedim." ifadelerini kullandı.

"10 YILDIR BUNU BEKLİYORDUK"

Hastanelerin birbirine bağlanmasından rahatsız olduğunu fakat Mengen Devlet Hastanesi'nin statüsünün yükselmesinden memnun olduğunu belirten Bulut, Bütün hemşehrilerim bilsin. Gerede Devlet Hastanesi’ne bağlandık. Buraya uzman doktorların geleceği söyleniliyor. Biz 10 yıldır bunu bekliyorduk. Bununla ilgili girişimlerde bulunuldu. Gerede Devlet Hastanesi’nin altını doldurabilmek için nüfus bakımından büyük bir hastane olabilmesi için Mengen’i Yeniçağa’yı Dörtdivan’ı Gerede’ye bağlıyorlar. Bakanlık böyle bir karar alabilir. Burada güzel olan taraf bu kararın E2 den E1’e gelmemiz. E2 bile gelince uzman doktorların gelebileceğinin habercisidir. Ama bu irade bunu gerçekleştirir mi? Emin değilim. Yolun başındayız. " dedi. 

"O TABELA ORADAN ASLA İNMEYECEK"

Turhan Bulut, Mengen Devlet Hastanesi'nin isminin aynı kalacağını , Dr. Mustafa Körpeoğlu'nun ismini ve Mengen'in varlıklarını korumak için halkın tek yumruk olacağını ifade eden Bulut, "Mengen halkı haklarını hep eylemlerle kazanmıştır. Gerekirse eğer bu taleplerimizi taahhüte dönüştürmezler ise Mengen halkı yine tek bir yürek olacak, tek bir yumruk olacak. Adliyede olduğu gibi gastronomide olduğu gibi buradaki varlıklarımızı asla ve asla çar çöp yaptırmayacağız. 

Mengen’de genç yaşta yitirdiğimiz Dr. Mustafa Körpeoğlu ismini verilen hastanemizi tabelası yine Mengen Dr. Mustafa Körpeoğlu Hastanesi olarak devam edecek. O tabela oradan asla inmeyecek. Bunada müsaade edilmeyecek." dedi.

3 yorum yapılmış
  • Omer
    5 Şubat 2023 • 09:56
    Başkan hakli
  • Yldz
    5 Şubat 2023 • 11:47
    Yahu siz verilen hizmete bakın. Yok şöyle olur yok böyle olur. Sığ politikacı söylemlerini bırakın artık.
  • Geredeli
    5 Şubat 2023 • 14:46
    Ya zaten eninde sonunda geredeye bağlanacak siniz mengenin nüfusu kacki artık gerçekleri kabullenme iz lazım
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.