VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLULU MÜEZZİN SESİYLE YORUMUYLA HERKESİ BÜYÜLEDİ

16 Ocak 2023

..........................................................

Diyanet TV tarafından yapılan ‘Mevlidi Şerifi Güzel Okuma’ yarışmasında Bolulu Müezzin Eyüp Acar 2. Olarak Bolu’yu gururlandırdı.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2022 yılı "Süleyman Çelebi Yılı" olarak belirlenmesinin ardından Diyanet TV, "Mevlid" olarak da bilinen "Vesîletü'n-Necât"ı kaleme alan Süleyman Çelebi'yi anmak adına "Vesîletü’n Necât Mevlid-i Şerif'i Güzel Okuma Yarışması"nı izleyiciyle buluşturdu.

Mevlid-i Şerif'in Tevhid Bahri, Veladet Bahri, Merhaba Bahri, Mirac-I Bahri, Mirac-II Münacat Bahri bölümlerinin yarışmacılar tarafından okunacağı programda ilk kez mevlidhanlar yarıştı. Jüri tarafından yapılan seçimle 19 bölümün sonunda finalist ve birinci belli oldu.

“BOLU’YU MUDURNU’YU TEMSİL ETMEKTE BİZLER İÇİN AYRICA BİR ŞEREFTİ”

Bolu’nun Mudurnu ilçesi Yıldırım Beyazid Camii Müezzini Eyüp Acar, başarı göstererek finale kalmayı başardı. Finalde gösterdiği performansla 2.olan Acar, “Mensubu ve personeli olmakla her zaman gurur duyduğum Diyanet işleri Başkanlığımızın TV kanalı Diyanet TV’de yayınlanan Mevlidi şerifi güzel okuma yarışmasında kıymetli jürimizin kararıyla bölümün 2.si olmak nasip oldu. Yarışma vesilesiyle arayarak mesaj göndererek ve paylaşımlarıyla desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Gönül 1. Olmayı arzu ederdi olmadı, lakin kabul görüp yarışmada bulunmakta bizim için bir onurdu. Safa Balta kardeşimle Bolu’yu Mudurnu’yu temsil etmekte bizler için ayrıca bir şerefti. Başka yarışmalarda tekrar bulunmak nasip olur inşallah diye dua ediyorum. Allah’a emanet olunuz saygılarımla…" ifadelerini kullandı.

 

2 yorum yapılmış
  • Mudurnulu
    16 Ocak 2023 • 13:25
    Bir Mudurnu lu olarak gurur duydum. Allah yolunu açık etsin
  • HasanHaskan
    16 Ocak 2023 • 14:26
    Hocam yüreğinize gönlünüze sağlık
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.