VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU 'DA ORMAN KÖYLÜLERİ TEKNOLOJİYE AYAK UYDURUYOR

6 Ocak 2023

.........................

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü kapsamında, Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesiyle birlikte 2022 yılında Bolu’da şebekeye bağlı güneş enerji sisteminin (GES) kurulduğu 4 Orman Köyünde 15 hane elektriğe ücret ödemiyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce 4 orman köyünde 15 aileye verilen şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminden (GES) elektrik üretimi temini için 900 bin Türk Lirası kredi kullandırıldı. Bu kredilerin 420 bin Türk Lirası ise hibe olarak verildi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünün Bolu ilinde bitkisel ve hayvansal üretimden ısı yalıtımına, mikro kredilerden ormancılık mekanizasyona kadar orman köylüleri için pek çok çalışma yürüttüğünü söyleyen Bölge Müdürü Mahmut Şentürk doğal kaynakları koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan GES projesiyle orman köylüsünün kendi elektriğini üreterek giderlerini düşüreceğini, aynı zamanda hem ülke ekonomisine hem de çevrenin korunmasına katkı sağlanacağını ifade etti.

2022 yılında Bolu ilinde 4 orman köyünde 15 aileye verilen şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminden (GES) elektrik üretimi temini için 900 bin Türk Lirası kredi kullandırıldığını, bu kredilerin 420 bin Türk Lirasının hibe olarak verildiğini belirten Bölge Müdürü Mahmut Şentürk orman köylümüzün elektrik faturası ödemekten kurtulacağını ve üretilen elektrik enerjisinin vatandaşın tükettiğinden fazla olan kısmının ücreti ise aylık yine kendilerine gelir olarak yansıyacağını vurguladı.

 

1 yorum yapılmış
  • brahimGani
    6 Ocak 2023 • 10:04
    Yayladaelektirik olmadıvındandolayı ürünümüz ziyan oluyor süt haglar bozuluyor. Rüzgarlar Köyü bolu
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.